Bernie Ecclestone, Manor'un Yarışlara Çıkmasına İzin Verdiği İçin Pişman Olduğunu Söyledi - Son Dakika
Spor

Bernie Ecclestone, Manor'un Yarışlara Çıkmasına İzin Verdiği İçin Pişman Olduğunu Söyledi

Bernie Ecclestone, Manor\'un Yarışlara Çıkmasına İzin Verdiği İçin Pişman Olduğunu Söyledi

Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone, Manor takımının Avustralya’da yarışmamasına çok kızdı ve takımın sahibini eleştirdi.

30.03.2015 23:38

Formula 1’in en güçlü ismi olan Bernie Ecclestone, 2015 Formula 1 sezonunda Manor’un yarışmasına izin verdiği için pişman olduğunu söyledi.

Geçen sene sonunda Caterham ve Manor takımları iflas etmişti. Bu iki takımın çekilmesiyle bu sene 9 takımın yarışması ihtimali ortaya çıktı ve öyle olunca 3. araç fikri gündeme geldi. Ancak son anda Manor’un hayata döndürülmesi için çalışmalar başladı ve Ecclestone’nun desteklemesiyle ve Manor’un 2014 aracıyla yarışması için izin almasıyla takım yarışlara gelmeye başladı.

Düzenlenmiş 2014 aracı ve Ferrari’nin 2014 motoruyla piste çıkan ve ilk yarışına Malezya’da tek araçla çıkan Manor, oldukça geride bulunuyor.

Manor’un Avustralya’da yarışmamasına kızan Ecclestone, takımın hak ettiği paranın 1/19’unu keseceğini belirtti ve Avustralya GP için uçuş faturasını gönderdi. Bunun dışında Ecclestone, takımın yönetimini devralan Justin King’i eleştirdi. King’in adı bir ara Formula 1’i yönetmesi için Ecclestone’nin yerine anılmıştı.

Ecclestone “Bu yaşananlar Justin King’in ne olduğunu gösteriyor. O zeki bir iş adamı. Size karşı dürüst olmam gerekirse bu durum çok rahatsız edici. Avustralya’da sürüş yapmalarını sağlayacak şeye asla sahip değillerdi. Sorun şu ki onlar icra memurlarının eline düştüler ancak oradan çıkınca hiç bir şey olmamış gibi geri döndüler. Bu kadar çılgınca bir şey daha önce duymamıştım ancak olan oldu.” dedi.

Manor’un geri dönmesiyle birlikte 50 milyon dolar civarında Formula 1’den hak ettiği parayı alması bekleniyor.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Bernie Ecclestone, Manor'un Yarışlara Çıkmasına İzin Verdiği İçin Pişman Olduğunu Söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement