Beşiktaş, Mendes'i Birinci Yaptı! - Son Dakika
Spor

Beşiktaş, Mendes'i Birinci Yaptı!

Beşiktaş, Mendes\'i Birinci Yaptı!

Ülkemizde de Beşiktaş'a verdiği oyuncularla gündeme gelen Jorge Mendes, 2010-11 sezonunda dünya transfer piyasasındaki en yüksek işlem hacmini yakalayan menajer oldu.

12.03.2012 22:00

Ülkemizde de Beşiktaş'a verdiği oyuncularla gündeme gelen Jorge Mendes, 2010-11 sezonunda dünya transfer piyasasındaki en yüksek işlem hacmini yakalayan menajer oldu.

CIES isimli kurumun hazırladığı rapora göre Portekizli Mendes'in şirketi Gestifute'nin 2010-11 sezonunda aracılık ettiği transferlerde takımlar toplam 369.8 milyon euro harcadı.

BEŞİKTAŞ'TA TAM 7 OYUNCUSU VAR

Mendes'in portföyünde Beşiktaşlı Ricardo Quaresma, Manuel Fernandes, Hugo Almeida, Simao, Bebe, Sidnei ve Julio Alves'in yanı sıra Cristiano Ronaldo, Nani, Falcao, Thiago Silva, Pepe, Angel di Maria gibi isimler de bulunuyor.

Listenin ikinci sırasında 347.5 milyon euro ile ABD merkezli 'Wasserman Media Group' bulunurken, üçüncü sırada ise 209.7 milyon euro ile Arjantinli Fernando Hidalgo yer aldı.

FIGER 9., ANELKA'NIN ABİSİ 12.

Juan Figer'in şirketi 'MJF Advertising and Promotions' 142.9 milyon euro ile dokuzuncu sırada yer bulurken, Nicholas Anelka'nın abisi Claude Anelka da 128.8 milyon euro ile 12. sıraya yerleşti.

Menajerlere en çok para ödeyen ülke ise İngiltere oldu. Ada'da transfere aracılık yapan isimler toplamda 86.2 milyon euro kazanırken, ikinci sıradaki İtalya'da bu rakam 57.9 milyon euro oldu. Araştırmayı yayınlayan firma Türkiye için ise bu rakamı 15 milyon euro olarak hesapladı.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Beşiktaş, Mendes'i Birinci Yaptı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement