Bursaspor İrtifa Kaybediyor! - Son Dakika
Spor

Bursaspor İrtifa Kaybediyor!

Bursaspor İrtifa Kaybediyor!

Spor Toto Süper Lig'de 25.hafta Maçında Kardemir Karabükspor ile Bursaspor Dr.

13.03.2011 05:59

Spor Toto Süper Lig'de 25. hafta maçında Kardemir Karabükspor ile Bursaspor Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda karşı karşıya geldi. Özellikle ilk yarısı oldukça yüksek tempoda oynanan maçta kazanan taraf çıkmadı ve mücadele 1-1'lik eşitlik ile sona erdi. Bursaspor'un golü 4. dakikada Miller'dan gelirken; Kardemir Karabükspor'un golünü 20. dakikada İlhan Parlak kaydetti.

Ligde geçen hafta kendi sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Bursaspor, bu hafta da Kardemir Karabükspor deplasmanında iki puan bırakarak şampiyonluk yolunda büyük darbe aldı. Bursaspor, ligde önümüzdeki hafta Ankaragücü ile kendi sahasında karşı karşıya gelecek. Ligde son 4 haftadır mağlubiyet yüzü görmeyen Kardemir Karabükspor ise ligde önümüzdeki hafta Eskişehirspor ile deplasmanda karşılaşacak.

İKİ TAKIMDA DA EKSİKLER...

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında oynanan Kardemir Karabükspor-Bursaspor maçında teknik direktör Ertuğrul Sağlam, transferle gündeme gelen genç futbolcu Sercan Yıldırım ile sakatlığı süren Vederson'u kadroya almadı. ardemir Karabükspor'da teknik direktör Yücel İldiz, geçen haftaki Galatasaray maçından farklı olarak Kerim ve Angelov'u sahaya sürdü. Ev sahibi ekipte golcü oyuncu Emenike, Muhammet Hanifi ve Tozo sakatlıkları nedeni ile Hakan Özmert ise kart cezalısı olduğu için Bursaspor maçı kadrosunda yer alamadı.

MILLER'DAN FANTASTİK GOL

Futbol oynamaya fazlasıyla elverişli bir havanın eşliğinde kusursuz bir zeminde startını alan kritik maça hızlı başlayan taraf Bursaspor oldu. Maçın ilk dakikalarından itibaren oyunu rakip yarı alana yıkarak direkt skora gitmenin planlarını yapan Bursaspor, aktif oyun sisteminin ilk meyvasını mücadelenin 4. dakikasında Miller'in müthiş golü ile aldı. Miller'in attığı gol kadar Batalla'nın da yaptığı akıl dolu asist de dikkatlerden kaçmadı. Golün şokunu kısa sürede üzerinden atmayı başaran Kardemir Karabükspor, Cernat'ın da oyuna ağırlığını koymasıyla meşin yuvarlağın kontrolünü eline aldı.

ANGELOV'DAN MÜTHİŞ ASİST VE AKILDA KALANLAR

Bursaspor karşısında sahayı iyi parselleyen, topa daha fazla sahip olan ve daha hırslı bir futbol sergileyen Kardemir Karabükspor, dakikalar 20'yi gösterdiğinde İlhan Parlak ile golü buldu ve rahat bir nefes aldı. İlhan Parlak'ın attığı gol de Angelov'un müthiş asisti en az gol kadar büyük alkış aldı. Temponun bir an olsun düşmediği, mücadelenin bir olsun vites düşürmedi karşılaşmada iki takımın da pozitif futbolu adeta Türk futbolunun son dönemdeki mantalitesine bir isyandı.

Karşılaşmanın ilk yarısında Bursaspor'da Ozan İpek; Karabükspor'da ise Angelov ve Cernat'ın performansları alkış toplarken, Cüney Çakır'ın 'ilk 45 düdüğü' sonrasında akıllarda kalan üç net pozisyon vardı... Bunlardan biri 26'da Altidore'un direkte patalayan topu; diğeri de 31'de Kerim'in müsait durumda kaçırdığı gol ve 42'de Angelov'un altı pasın sağ çaprazından yaptığı vuruşa Svensson'un son anda yaptığı müdahale...

İKİNCİ 45'TE DÜŞÜK TEMPO...

Yüksek tempoda geçen ilk yarının ardından iki takım da ikinci yarıya daha temkinli başladı. İlk yarının aksine orta alana sıkışan oyun, takımların hücum varyasyonlarını kısırlaştırırken; Angelov ve Batalla'nın uzaktan şut denemeleri de skoru değiştirmedi. Tam bir taktik savaşı şeklinde geçen mücadelede Bursaspor'un risk alarak rakip kaleye yüklendiği dakikalarda Kardemir Karabükspor da kontraataklar ile etkili akınlar geliştirdi.

Temponun yükselmeye başladığı ikinci yarının son 30 dakikalık bölümünde Bursaspor, sağlı sollu ataklar geliştirerek gol aramaya başladı. Savunma kurgusunu orta alana yaklaştıran ve beklerin oyuna biraz daha girmesiyle sahayı başarılı bir şekilde parselleyen Bursaspor'un Altidore ve Miller ikilisini meşin yuvarlak ile bitirici noktada buluşturamaması tabeladaki skoru 1-1'e kilitledi.

Dakikalar ilerledikçe skor bulmakta zorlanan Bursaspor'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam, oyuna müdahale ederek önce Ergiç'in yerine Insua ardından da Altidore'un yerine Volkan Şen'i sahaya sürdü. Yapılan değişiklikler de Bursaspor üzerinde beklenen etkiyi yaratmadı ve maçın son bölümlerinde oyunu kendi yarı sahasında kabul eden Kardemir Karabükspor, kritik 90 dakikada istediğini alarak ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

3. dakikada sol kanattan Ozan İpek ceza sahasına ortaladı, penaltı noktasının hemen önünde Batalla önünde kalan topa vurdu, meşin yuvarlak auta çıktı.

4. dakikada sağ kanattan Batalla'nın kullandığı korner atışında, kale sahası içinde bulunan Miller'in sırtı kaleye dönükken yaptığı şık vuruşta top ağlarla buluştu: 0-1.

10. dakikada Kardemir Karabükspor'da Cernat, orta alandan aldığı topla ceza alanına kadar girdi, defans oyuncuları topu güçlükle uzaklaştırabildi.

20. dakikada ev sahibi takımdan Angelov, savunmanın arkasına attığı pasla İlhan'ı kaleci ile karşı karşıya bıraktı. İlhan topu Ivankov'ın sağından ağlara gönderdi: 1-1.

28. dakikada Bursaspor'da sağ kanattan yapılan orta kafalardan sekerek arka direkte Altıdore'dun önünde düştü. Altıdore topa gelişine vurdu, meşin yuvarlak direğe çarparak oyun alanına döndü.

30. dakikada Bursaspor'da sağ çaprazdan Batalla ceza sahasına girdi, sert vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.

34. dakikada savunmadan hızlı çıkan ev sahibi ekipte Angelov, sağ kanattan bindirme yaparak topu Kerim'in önüne bıraktı. Kerim, sağ çaprazdan ceza sahasına girerek vurdu ancak top kalenin üzerinden dışarı çıktı.

40. dakikada Kardemir Karabükspor'dan Angelov ceza sahasına girerken İbrahim'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Çakır, devam karar verdi.

42. dakikada Bursaspor'da Ali Tandoğan, sağ kanattan serbest vuruşu kullandı. Penaltı noktasına üzerinde kaleci Tomic topu yumruklayarak uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI) BİRAZDAN...

47. dakikada Bursaspor'da Ali Tandoğan'ın sağ kanattan arka direğe ortaladığı topu Muhammed kafayla uzaklaştırdı.

50. dakikada Kardemir Karabükspor'un kullandığı kornerde ceza sahası içinde oluşan karambolde top Deumi'nin önünde kaldı. Deumi'nin sert vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından dışarıya çıktı.

58. dakikada Kardemir Karabükspor'da sol çaprazda Angelov yerden kaleye gönderdiği topu Ivankov kontrol etti.

64. dakikada Bursaspor'un sol kanattan kullandığı korneri, ön direkte Hakan uzaklaştırdı.

68. dakikada ev sahibi ekipte Dyego'nun yaklaşık 30 metreden kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlak direğin üzerinden auta çıktı.

74. dakikada misafir takımda Miller sağ kanatta buluştuğu topu ceza alanına ortaladı, Deumi tehlikeyi uzaklaştırdı.

81. dakikada Bursaspor'da Volkan'ın sağ kanattan ceza sahasına indirdiği topu, kaleci Tomiç ile karşı karşıya kalan Batalla dışarı attı.

90. Kardemir Karabükspor'da Şenol'un ceza alanına ortaladığı topu savunmada Serdar uzaklaştırdı.

KARDEMİR KARABÜKSPOR 1 - 1 BURSASPOR

Stat: Dr. Necmettin Şeyhoğlu

Hakemler: Cüneyt Çakır, Alpaslan Dedeş, Orkun Aktaş

Kardemir Karabükspor: Tomiç, Birol, Cernat (Dk. 83 Merter), Kerim (Dk. 67 Bülent Kocabey), Deumi, Dyego, Seric, İlhan, Muhammet Özdin, Hakan Söyler, Angelov (Dk. 62 Şenol)

Bursaspor: Ivankov, Ali, Ergiç (Dk. İnsua), Altıdore (Dk. 71 Volkan Şen), Svensson, Mustafa, Serdar, İbrahim, Ozan İpek, Batalla (Dk. 81 Turgay Bahadır), Miller

Goller: Dk. 20 İlhan (Kardemir Karabükspor), Dk. 4 Miller (Bursaspor)

Sarı Kartlar: Dk. 23 Muhammet Özdin (Kardemir Karabükspor), Dk. 28 Mustafa (Bursaspor)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Bursaspor İrtifa Kaybediyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement