Çanakkale'de Plaj Voleybol Turnuvası Başladı - Son Dakika
Spor

Çanakkale'de Plaj Voleybol Turnuvası Başladı

Çanakkale\'de Plaj Voleybol Turnuvası Başladı

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, düzenlenen 18. Uluslararası Plaj Voleybol Turnuvası, Dalyan Plajı'nda başladı.

29.06.2013 10:49  Güncelleme: 11:06

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, bu sene 18'incisi düzenlenen Uluslararası Plaj Voleybol Turnuvası, Dalyan Plajı'nda başladı. 3 gün sürecek olan müsabakalarda profesyonel sporcular, birincilik kürsüsüne çıkmak için mücadele edecek.

Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, Lapseki Plaj Voleybol Turnuvası'nın 18'incisini düzenlemekten mutlu olduğunu ifade etti.

İlk kez 1996 yılında belediye başkanlığı görevine gelirken bu organizasyonu hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Ekim, yurt içinde ve yurt dışında profesyonel olarak voleybol oynayan sporcuların yıllık izinlerini özel olarak ayarlayarak turnuvaya renk kattıklarını belirtti. Her sene voleybol sahasının fiziki şartlarını düzelttiklerine vurgu yapan Başkan Ekim, güzel müsabakalar izleyeceklerine değindi.

Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı ise, yaptığı açıklamada, "Voleybolda söz sahibi ülkeler arasındayız. Özellikle bayanlar kategorisinde Avrupa'da ve dünyada derecelerimiz var. Kulüpler bazında da Şampiyon Kulüpler Kupası'nda bayan takımlarımız özellikle derece yapıyorlar. Voleybol müsabakalarında Türkiye'nin etkili bir temsilcilik rolü üstlendiğini düşünüyorum. Geleneksel hale gelmiş turnuvanın ne kadar önemli noktaya geldiğini hep birlikte görüyoruz" dedi.

Romanya'dan katılan bayan sporcular 18. Plaj Voleybol Turnuvası'nda olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Amaçlarının birincilik olduğunu ifade eden Rumen sporcular, "Çekişmeli bir üç gün bizleri bekliyor" şeklinde konuştular.

Milli sporcular Lapseki Uluslararası Plaj Voleybolu Turnuvası'nın en çekici yanlarından birisi olarak amatör ruhunu yaşattıklarını kaydettiler. Bu heyecanı her sene yaşamak için Lapseki ilçesine geldiklerinin altını çizen milli sporcular, organizasyona destek veren herkese teşekkür ettiler.

30 Temmuz Pazar günü oynanacak final maçlarının ardından ilk üçe giren takımlar belli olacak. Erkekler kategorisinde birinciye 2 bin lira, ikinciye bin 500 lira ve üçüncüye bin 250 lira para ödülü verilecek. Bayanlar kategorisinde birinciye bin 500 lira ödül verilirken, ikinciye 750 lira, üçüncüye ise 500 lira para ödülü verilecek. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Çanakkale'de Plaj Voleybol Turnuvası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement