CEV Bayanlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali'ne Doğru - Son Dakika
Spor

CEV Bayanlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali'ne Doğru

CEV Bayanlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali\'ne Doğru

İstanbul'da yarın başlayacak Avrupa Voleybol Konfederasonu Bayanlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali öncesinde Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, katılımıyla bir basın toplantısı gerçekleşti.

14.07.2011 15:50

İstanbul'da yarın başlayacak Avrupa Voleybol Konfederasonu Bayanlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali öncesinde Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, CEV Başkanı Andre Meyer, Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan ile milli oyuncu Esra Gümüş'ün katılımıyla bir basın toplantısı gerçekleşti.

Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda ilk söz alan (A) Milli Voleybol Takımı'nın ana sponsoru Vakıfbank'ın genel müdürü Süleyman Kalkan, 25 yıldır voleybol sporuna destek verdiklerini belirterek, Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, Türk sporunda bir ilki başararak namağlup şekilde Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.

Bu zafer, uzun vadeli planlamaların başarıyla taçlanmasıdır. Biz gençlere yatırım yapmayı tercih ettik ve kazandık. Gençlere yatırım yapmaya devam edeceğiz diye konuştu.

Kalkan, voleybolun Türkiye'de önemli gelişme sağladığını, ancak medyada yeteri kadar yer bulmadığını dile getirerek, sitemde bulundu.

TVF Başkanı Erol Ünal Karabıyık, CEV Bayanlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali'ni daha önce Türkiye'de 2 kez düzenlediklerini, ancak iki organizasyonda da altın madalya kazanmayı başaramadıklarını vurgulayarak, Bu kez artık altın madalya kazanmak istiyoruz. Umut ediyorum ki, rehavete kapılmadan şampiyonluğa ulaşırız dedi.

Karabıyık, Türkiye'de son yıllarda voleybola olan ilginin ciddi oranda arttığını fakat bunu yeterli görmediklerini de belirterek, Türk voleybolu büyük aşama kaydetti.

Bundan sonra çok uzun yıllar dünya ve Avrupa, Türk voleybolundan bahsedecek. Bu büyümeden Türk voleybolu kazanırken, sponsorlar da kazanacak ifadelerini kullandı.

CEV Başkanı Meyer ise TVF'nin çalışmalarından övgüyle söz ederek, Bayanlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nin tekrar Türkiye'de yapılmasının federasyonun ne kadar başarılı olduğunun göstergesi olduğunu dile getirdi.

Milli oyuncu Esra Gümüş de takım olarak asıl amaçlarının 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na gitmek olduğunu belirterek, Bunun öncesinde Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde kupayı kazanmak ve Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olmak istiyoruz. Ama asıl hedefimiz 2012 Olimpiyat Oyunları'na gitmek dedi.

Toplantıda CEV Başkanı Andre Meyer, bir basın mensubunun sorusu üzerine, TVF'nin yabancı oyuncu sınırlamasındaki uygulamasını desteklediğini söyledi.

TVF'nin yabancı oyuncu sayısını 2 1 olarak uygulanması kararını doğru bulduğunu dile getiren Meyer, Yabancı oyuncu sınırlaması, voleybolu doğru yolda götüren ülkelerin yaptığı bir uygulama.

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun mükemmel bir iş yaptığını söyleyebilirim. Katı bir tutum içine girmeden, kademeli bir şekilde düşürdü. Çok doğru bir iş yapmış, kuvvetli bir şekilde destekliyorum diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor CEV Bayanlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement