Duatlon Türkiye Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Duatlon Türkiye Şampiyonası

Duatlon Türkiye Şampiyonası

Konya'da yapılan şampiyonaya 90 sporcu katıldı Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Güneş: "Amacımız halkımıza ve gençlerimize sporu sevdirmek, sağlıklı nüfusun yetişmesine katkıda bulunmak"

22.09.2013 14:24

Türkiye Triatlon Federasyonu 2013 yılı faaliyet takviminde yer alan Konya Duatlon Türkiye Şampiyonası'na 90 sporcu katıldı.

Atatürk Anıtı önünden başlangıcı verilen şampiyonada, yıldız erkekler ve yıldız bayanlar kategorisindeki sporcular 2,5 kilometre koşu, 10 kilometre bisiklet sürüşü ve bin 250 metre koşuyu içeren etapta yarıştı.

Genç erkekler, genç bayanlar, elit erkekler, elit bayanlar ve yaş grupları kategorisindeki sporcular ise 5 kilometre koşu, 20 kilometre bisiklet sürüşü ve 2,5 kilometre koşuyu içeren parkurda mücadele etti.

Farklı illerden 90 sporcunun katıldığı şampiyona sonunda kategorilerinde dereceye giren sporculara madalya ve takım sıralamasında dereceye giren kulüplere kupa verildi. Sporculara madalyaları Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ömer Ersöz ve amatör spor kulüplerinin başkanları tarafından sunuldu.

Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya'da yüzme alanı olmadığı için triatlon branşının yan dallarından birisi olan duatlon yarışlarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Duatlonun koşu, bisiklet ve koşu etaplarından oluştuğunu anlatan Güneş, şunları kaydetti:

"Konya'da gerçekleştirdiğimiz faaliyetler açısından üçüncü yılımızdayız. Daha önce triatlon branşında faaliyetler yapmıştık. Önümüzdeki yıllarda havuzun yeniden faaliyete geçmesiyle bu tür şampiyonaları tekrar yapabiliriz. Amacımız halkımıza ve gençlerimize sporu sevdirmek, sağlıklı nüfusun yetişmesine katkıda bulunmak. Aynı zamanda yeni sporcular kazanmak. Ümit ediyorum ki Konya gibi büyük bir şehirde yeni sporcular, yeni kulüpler kazanırız. Konya'da sporun gelişmesine biraz daha katkıda bulunmak için bugün buradayız. Sağlıklı ve başarılı bir yarışma olmasını diliyorum." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Duatlon Türkiye Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement