Fener, Galatasaray'dan Adam Kaptı - Son Dakika
Spor

Fener, Galatasaray'dan Adam Kaptı

Fener, Galatasaray\'dan Adam Kaptı

Fenerbahçe, Galatasaray ile 'özel' sözleşmesi devam eden oyuncuyu kadrosuna kattı; ortalık karıştı.

17.08.2012 16:23  Güncelleme: 22:10

Yeni sezonda ligde ve Avrupa'da şampiyonluğu hedefleyen Fenerbahçe Ülker, geçen sezon Pınar Karşıyaka'da forma giyen İlkan Karaman'ı bu sabah kadrosuna kattığını açıkladı.

FEDERASYONA BİLDİRİLMEMİŞ

3 yıllık bu imza ise Fenerbahçe ile Galatasaray'ın arasını açtı. Çünkü 22 yaşındaki basketbolcunun, 2010 yılında Galatasaray Medical Park ile 5 yıllık sözleşme imzaladığı ancak bu sözleşmenin Türkiye Basketbol Federasyonu'na bildirilmediği ortaya çıktı.

Sonra da Pınar Karşıyaka'nın 2 yıllık sözleşme yaptığı fakat sözleşmenin feshedilmesiyle boşa düşen İlkan Karaman, menajerleri aracılığıyla Fenerbahçe Ülker'e haber gönderdi. Fenerbahçe Ülker de serbest kalan uzun forveti, 3 yıllığına kadrosuna kattı.

ERGİN ATAMAN'I ÖVMÜŞTÜ

Bu gelişmeler yaşanırken İlkan Karaman'ın, 15 Ağustos'ta Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinde yer alan röportajında Galatasaray Medical Park'ın yeni koçu Ergin Ataman'ı işaret ederek ''Başımızda geçen sezonu 3 kupa ile kapatmış bir antrenör var. Bu bizim için büyük avantaj'' dediği ortaya çıktı.

22 yaşındaki ve 2.06 boyundaki İlkan Karaman'ın transferi daha çok konuşulacak. Galatasaray Medical Park'ın 'özel' sözleşme yaptığı İlkan için federasyona itiraz etmesi durumunda ise bu transfer, iki kulübü tekrar karşı karşıya getirecek. Fenerbahçe Ülker ise bu sabah İlkan Karaman için federasyona resmi lisans başvurunda bulundu.

GALATASARAY, SÖZLEŞMESİNİN ARKASINDA

Bu arada Galatasaray, İlkan Karaman için daha önce 2011-2016 dönemini kapsayan bir sözleşme imzaladıklarını duyurdu.

Galatasaray resmi internet sitesindeki açıklamada şöyle dendi:

"Haziran 2011 tarihinde Kulübümüz ile İlkan Karaman arasında 2011-2016 dönemini kapsayan sözleşme imzalanmıştır. Sporcumuzun bonservisi 2011-2012 sezonunda Karşıyaka Spor Kulübü' ne bir sezonluğuna verilmiş ve Türkiye Basketbol Federasyonu nezdinde yapılan sözleşme uyarınca bonservisi 12 Temmuz 2012 tarihinde tekrar Kulübümüze intikal etmiştir. Konu ile ilgili gerekli bildirim Türkiye Basketbol Federasyonu'na da yapılmıştır"

Kaynak: Diğer

Son Dakika Spor Fener, Galatasaray'dan Adam Kaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement