Fenerbahçe: Olay Aydınlanana Kadar Futbol Oynama Niyetinde Değiliz - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe: Olay Aydınlanana Kadar Futbol Oynama Niyetinde Değiliz

Fenerbahçe Yönetim Kurulu, kanlı saldırıyla alakalı açıklamalarda bulundu. Deniz Tolga Aytöre, "Bu olay aydınlanana kadar futbol oynama niyetinde değiliz." dedi.

06.04.2015 15:51  Güncelleme: 17:24

Fenerbahçe Yönetim Kurulu, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kanlı saldırıyla alakalı açıklamalarda bulundu. Aziz Yıldırım, başkanlığında bugün toplanarak durum değerlendirmesi yapan sarı lacivertli yönetim, silahlı saldırı olayı aydınlatılıncaya kadar maçlara çıkmayacaklarını açıkladı!

"CİNAYETE TEŞEBBÜS VAR"

Türkiye'yi derinden sarsan olayla alakalı bir konuşma yapan Mahmut Uslu, "Bu olaya sahip çıkıldığı için inanıyoruz ki failler en kısa zamanda bulunacak. Burada insanların canına kast var, cinayete teşebbüs var. Faillerin bir an önce bulunacağına inanıyoruz. Yalnız biz değil bizimle beraber olan medya mensupları da hayati tehlike atlattı. Bu planlanmış, yanlış bir hadise. Bir an önce aydınlığa kavuşmasını istiyoruz. Bu olaylardan ötürü bütün siyasi şahsiyetler bu olaya sahip çıktı. İnanıyoruz ki kısa süre içinde failler bulunacaktır. Kulüpler Birliği Toplantısı'na katılmıyoruz ama TFF'yle iletişim halindeyiz. Zenci muamelesi yapılıyor bize" dedi.

"SOW, HOCASINDAN İZİN ALARAK GİTTİ"

Sow'un Fenerbahçe'den ayrılacağıyla ilgili basında çıkan haberlere de açıklık getiren Uslu, "Sow hocasından izin alarak gitti. Kaçtı, gibi şeyler söz konusu değil. Oyuncularımızın psikolojik durumları hiç iyi durumda değil." ifadelerini kullandı.

"TERÖR EYLEMİDİR"

Mahmut Uslu'dan sonra söz alan Fenerbahçe Yöneticisi Deniz Tolga Aytöre, "Eylem Fenerbahçe- Trabzonspor odaklı değil, bir terör eylemidir. Biz sadece kendi taraftarımızından değil her takım taraftarlarının can güvenliğinden sorumluyuz. Bizim bu eylemde bir camiayı, bir bölgeyi sorumlu tutmamız söz konusu değildir. Bizim erteleme talebimizin, sakatların iyileşmesine yönelik olduğu söylendi. Böyle sığ düşünceler içinde olmayın. Bizim için şampiyonluğun önemi yok. Önemli olan can güvenliğinin sağlanması." dedi.

"BU OLAY AYDINLANANA KADAR FUTBOL OYNAMA NİYETİNDE DEĞİLİZ"

"Yaşanan olay bizim açımızdan unutulmayacak bir şey." diyen Aytöre, "Bu olay aydınlanana kadar futbol oynama niyetinde değiliz. Fenerbahçe, toplumsal zıtlaşmanın ve kutuplaşmanın hiçbir yerinde olmayacaktır. Bu Türkiye'nin sorunudur. Cana kasttır. Bir terör eylemidir. Eğer siz, yenildiğiniz bir milli takım müsabakasından bile, bütün kulüpler birleşip Aziz Yıldrıım'ı şikayet ederseniz. Fenerbahçe'ye karşı yürütülen futbol faşizmini bırakmak lazım. Biz burada verilecek her türlü karara saygılıyız. Talebimiz, bu kararın bir an önce verilmesidir. Bizim için liglerin ertelenmesi, müsabakaların ötelenmesi ya da bu tür geçici eylemlerin bir anlamı yok. Toplumsal değerlerimizin karşısına makro-ekonomik değerleri koyarsak terör eylemleri sonucunda mağdur olmak kaçınılmazdır." diye konuştu.

"LİGLERİN ERTELENMESİ SPORTİF BİR BEKLENTİ DEĞİLDİR"

Fenerbahçeli yöneticilerden Şekip Mosturoğlu ise, "Taraftarımızın dik duruşu bütün kumpasları ortaya çıkarttı. Eğer bu olay bir terör eylemiyse, buna hep birlikte tepki göstermeliyiz. Bu olayı sosyal medyada kaşıyanların takipçisiyiz. Herkes yazdığını, çizdiğini bilerek çizsin. Bu olay ile beraber ülkenin sinir uçlarıyla oynanıyorsa toplu bir şekilde tepki göstermeliyiz. Liglerin ertelenmesi durumu bizim sportif bir beklentimiz değildir." ifadelerini kullandı.

HACIOSMANOĞLU'NA GÖNDERME!

Konuyla ilgili tekrar söz alan Fenerbahçeli yönetici Aytöre, "Bu konu ciddi düşüncelerle çözülebilir. Dün bir kulüp başkanının açıklamalarını dinledim. Siz o eylemin olduğu yerde, İstanbul Başsavcısı'nın arsası var diyorsunuz. Bu işler boş şeyler değil. İnsan hayatından bahsediyoruz.'Bu gerginliğin sebebi Aziz Yıldırım, bu gerginliğin sebebi Fenerbahçe diyerek ne kadar çabuk tüketiyorsunuz her şeyi? Ne oldu?" dedi. Bu arada Aytöre'nin isim vermeden eleştirdiği isim Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu.









Fenerbahçe: Olay Aydınlanana Kadar Futbol Oynama Niyetinde Değiliz
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Fenerbahçe: Olay Aydınlanana Kadar Futbol Oynama Niyetinde Değiliz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (83)

  • SUAT: BU OLAYI FENER YAPTI. LİG TE YAPTIĞI ÇİRKEFLİKLER İLE MİLLETE DÜŞMAN GİBİ GÖRÜNDÜ. FENERLİ TARAFTARLAR DIŞINDA FENERİ SEVEN BAŞKA TARAFTAR GÖREMEZSİNİZ. AMA BJK VE GS DİĞER TAKIMLARIMIZI SEVEN TARAFTARLAR VARDIR KENDİ TAKIMLARI DIŞINDA TABİ. 25 38 Yanıtla
  • ABBAS BEY (UA): BU SEFER SÖZÜNÜZDE DURUN VE CIKMAYIN DELİKANLI İSENİZ. . ZATEN SİZ LİGDE OLMASANIZ AYDINLANACAK BİR OLAY DA OLMAZ SEBEBİ SİZSİNİZ. . . 2010 2011 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR. . OKADAR ŞİKEÇİ PE. . 10 41 Yanıtla
  • adnan: zaten futbol oynamiyorsunuz ŞİKE yapiyorsunuz 18 31 Yanıtla
  • hicbir lafinizin anlami yok: önce müzedeki hakkiniz olmayan kupayi federasyona kendi ellerinizle teslim edecek sonra cikip hak arayacaksiniz, bunu yapmadikca her söylediginiz tiri viri 15 23 Yanıtla
  • matrix: Zaten oynamiyordunuzki sike yapmak top oynamak degildir 15 20 Yanıtla
  • TÜRK: Bu Olayı Terör Örgütü Ülkücüler Yaptı Lazlar yaptı Hiçmi Akıl Mantık Yok Ne Pislik Varsa MHP ve Ülkücüler İçinde Anlayacğınız Terörist Ülkücüler Yaptı Acık Ve Net. 16 19 Yanıtla
  • 1905 aslanlar: Hic futbol oynama niyetinde olmadiniz ki zaten 20 12 Yanıtla
  • babaeskili: Fytbolu cirkinlestiren bunlar erteleme isteyenler bunlar Ts nin mupasini vermeyen bunlar neyi kaldirsan bunlar ci kiyor altindan hem suclular hem gucluler 13 19 Yanıtla
  • adnan: ŞİKE yapildiginin tartisilacak bir durumu yok , uluslararasi mahkemeler zaten onayladi 15 17 Yanıtla
  • rizeli: Kupa gelmesen size rahat yok 6 26 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement