Galatasaray, Antalya'da Rahattı - Son Dakika
Spor

Galatasaray, Antalya'da Rahattı

Galatasaray, Antalya\'da Rahattı

Galatasaray, deplasmanda Medical Park Antalyaspor'u 4-0 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırdı.

16.09.2012 01:28  Güncelleme: 08:13

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında deplasmanda Medical Park Antalyaspor'u 4-0 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim kendileri için zor bir maç olmadığını söyleyerek, "11'e 11, iyi başladık. Oyun kontrolü bizdeydi. Kalemize ilk şutu, 25. dakikada yedik. 11'e 10'dan sonra daha sonra çok rahat ettik. Galatasaray, Manchester United maçı öncesi moral kazandı. Milli maç sonrası biliyorsunuz, hep sıkıntılıdır. Rahat geçtiğimiz için memnunum. Oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi.

"SAHANIN EN İYİSİ AMBRABAT"

Hamit'te terleme, üşüme ve bedeninin zayıf düştüğünden dolayı riske etmek istemediğini belirten Terim, Amrabat'ın ise yavaş yavaş takıma adapte olduğunu söyledi. Amrabat'ın hayatının büyük bölümünü sol açık oynamasına rağmen, kendi taktiğinde sol orta saha oynadığını belirten Terim, sahanın en iyisinin Ambrabat olduğunu söyledi. Terim, "Bir başka dünyadan bir başka dünyaya geldi. Kolay değil. Transferde özellikle istediğimiz oyuncuların başındaydı. Teknik heyete teşekkür ediyorum. Güçlenip, kuvvetlendikçe, daha iyi olacağına inanıyorum. Kaliteli ve iyi bir çocuk" diye konuştu.

"SAYGI DUYULACAK BİR İŞ YAPMAK İSTİYORUZ"

Galatasaray'ın hafta içinde Manchester United ile oynayacağı maçın hatırlatılması üzerine Fatih Terim, "Galatasaray, Avrupa'ya alışkın. Şampiyonlar ligi arenasında seviye ve kalite bir hayli yüksek. Önemli bir mücadele ile başlayacağız. Manchester maçı ile ilgili söylenecek bir şey yok. En iyi neticeyi almak için gideceğiz. Hocasından kulübüne, dünyadaki en büyük kulüpler düzeyine gelen Manchester United'a saygı duyuyoruz. Ancak biz de saygı duyulacak bir iş yapmak istiyoruz. Şatlar ne olursa olsun Galatasaray'ın kendine koyduğu hedef bu gruptan çıkmak. O yüzden atılan her gol, yenilen her gol, alınan her puan dikkatli hesap edilmeli. Mağlup olmaktan korkmayacak bir Galatasaray olacak Manchester'da. Böylece inşallah Avrupa'da çok dolaşan bir takım oluruz" ifadesini kullandı.

"BİR MAÇ İÇİN SİSTEM DEĞİŞMEZ"

Galatasaray'ın her zaman kazanma dışında bir oyun anlayışının bulunmadığını belirten Terim, "Manchester United karşılaşmasına çıkmak kolay değil. United'in, favori olmadığını kabul etmeyen olabilir mi? Onun için en iyisini deneyeceğiz. Emek verdiğimiz sistem anlayışımızı bir maç için değişmemiz mümkün değil. Ufak müdahale olabilir ama bu ana felsefeyi değiştirmez. Bugün, siz vasat oynamanıza rağmen 7-8 pozisyon diyorsunuz. Dediğim gibi ilk şut 25 dakikada geldi. Mühim olan çok fazla pozisyona girmek. Bu tempo ile United'e karşı oynayamayız. Orada 75 bin kişiye karşı oynuyorsunuz. Galatasaray bu reaksiyonu gösterecektir. Buradakinden daha fazla mücadele edilmesini gerek olduğunu bilecek kadar tecrübeliyiz" şeklinde konuştu.

Defansta Cris'in tecrübesi ve tekniğiyle başarılı sonuçlar alacaklarını belirten Terim, Burak'ın ise skor 3-0'ken ceza sahası içinde kaleci ile yaşadığı pozisyonun kendisi lehine bir puan olacağını belirtti.

Sarı-kırmızılıların yeni transferi Cris, net bir skorla galip ayrıldıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Cris, "Öncelikle takımımı tebrik etmek istiyorum. İyi oyu sonucunda gol yemedik. Bu çok önemli. Futbolda tecrübe ve deneyim çok önemli. Önemli olan yaş değil, sahadaki performanstır. Bugünde gol yemedik.

Arkadaşlarıma şampiyonlar ligindeki tecrübelerimden bahsedeceğim" açıklamasında bulundu.

Maçta bir gol atıp bir asist yapan Amrabat ise iyi oyunla üç puan aldıklarını belirtti. Çarşamba günü Manchester United ile önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını belirten Amrabat, "Şampiyonlar ligi tecrübem var. PSV ile üç maça çıktım.

Önemli bir takım ama yenemeyeceğimiz bir takım değil. Geçen sene United, Basel'e kaybetmişti. Bizde aynısını yapabiliriz. Çok mutluyum. Her geçen gün de daha iyiye gidiyorum. Ramazan da oruç tuttuğumdan dolayı performansımda düşüş vardı. Şimdi hocam bana fırsat verdi ve bende bir gol atıp bir asist yaptım. Çok mutluyum" yorumunu yaptı.

ANTALYASPOR CEPHESİ

Sözlerine Galatasaray'a Manchester United karşısında başarılar dileyerek başlayan Medical Park Antalyaspor Mehmet Özdilek, "Bizim için zor bir akşamdı. Galatasaray'ı tebrik ederim. Şampiyonlar Ligi'nde başarılar dilerim. Maç öncesi beklentilerimiz farklıydı. Özellikle ilk gol bizi bozdu. Çok basitti. Devre sonunda ikinci golü yemek ve Isaac'ın atılması tüm planlarımızı bozdu. Bu skorlara alışık olan bir takım değiliz. Bugünden itibaren zihnimizi toplayıp Cuma akşamki maça hazırlanacağız. Saha içinde küfür varsa atılmaları gerekirdi. Galatasaraylı futbolculardan bazılarıyla olumsuz diyalog oldu. Ahlaki değerlerini değiştirmeleri gerekir. 10 kişi kalarak Galatasaray'dan puan almanız kolay değil. Önümüzdeki maça bakacağız" dedi.

"KÖTÜ FUTBOL OYNADIK"

Galatasaray'ın galibiyetine kendilerinin yardımcı olduğunu ve kötü bir futbol sergilediklerini belirten kaptan Uğur İnceman, "İlk golü adeta taçtan yedik. Sonra kontradan gol yiyip, 10 kişi kalıyoruz. Sonra da haliyle zorlanıyorsunuz. Ama lig devam ediyor. Farklı bir mağlubiyet aldık ama üzüntümüzü kısa tutup çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Genç futbolcu Zeki Yıldırım ise iyi hazırlanmalarına karşı kendilerine yakışmayan goller yediklerini belirtti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Galatasaray, Antalya'da Rahattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement