Hakem Penaltıya Fransız Kaldı - Son Dakika
Spor

Hakem Penaltıya Fransız Kaldı

Hakem Penaltıya Fransız Kaldı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi E Grubu ikinci maçında İngiltere'nin Stoke City takımına 2-1 mağlup oldu.

30.09.2011 00:40  Güncelleme: 10:49

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi E Grubu ikinci maçında İngiltere'nin Stoke City takımına 2-1 mağlup oldu.

Maçın 13. dakikasında Quaresma, Necip'ten aldığı topu bekletmeden sağdan ceza alanına giren Hilbert'e bıraktı. Alman oyuncu ceza alanı içinde çaprazdan ayağının dışıyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

Hilbert'in attığı golden sonra spiker Emre Tilev kendinden geçti.

Bu golden iki dakika sonra Etherington'un yine soldan kullandığı korner atışında Shawcross'tan seken topu altı pasta önünde bulan Crouch, meşin yuvarlağı filelere attı ve takımına 1-1'lik beraberliği sağladı.

Maçın ilk yarısı karşılıklı gollerle sona erdi.

Maçın sonları yaklaşırken kazanılan penaltı atışını 78. dakikada gole çeviren Walters, takımını Beşiktaş karşısında 2-1 öne geçirdi.

Maçın kalan kısmında başka gol olmayınca Stoke City, Beşiktaş'ı mağlup etti.

Sivok: "Böyle penaltı olmaz"

Sivok, maç sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, pozisyonda rakip oyuncu Crouch'un üzerine düştüğünü ve hakemin penaltı noktasını gösterdiğini belirterek, ''Buna penaltı veriliyorsa maç içinde 15 pozisyona ya faul çalınması lazım ya da penaltı verilmesi gerekiyor'' dedi.

Hakemin yanlış karar verdiğini kaydeden Çek oyuncu, ''Hak ettiğimiz maçtı. Ama rakip takımın futbolla alakası yoktu. Çok ciddi darbeler aldık ve sıkıntılar yaşadık. Penaltı pozisyonu konusunda Rüştü ile konuştuğumuzda, bunun normal bir pozisyon olduğunu düşündük. Hatta Crouch üzerime düştü ve penaltı verildi'' diye konuştu.

- Carvalhal: "Sahadaki en iyi takım kazanamadı" -

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, maç sonrası düzenlediği basın toplantısının başında, Stoke City'yi galibiyetinden dolayı tebrik ederek,

"Ancak, sahadaki en iyi takım kazanamadı" dedi.

Mücadelenin hakemlerini eleştiren Portekizli çalıştırıcı, rakibin kazandığı penaltının şüpheli olduğunu, kendilerine ise penaltının verilmediğini dile getirdi.

Carlos Carvalhal, Stoke City kenar yönetimi ile olan diyaloglarının hatırlatılması üzerine ise şunları kaydetti:

"Stoke City'liler bazı pozisyonlarımızı vakit geçirme olarak değerlendirdi. Ben de onlara beraberlikten memnun olmadığımı söyledim. Bu nedenle maçı durdurmadığımızı belirttim. Mücadeleden ve bazı darbelerden dolayı oyuncuların yüzü kıpkırmızı. Rüştü ve Egemen gerçekten sakatlandıkları için yerde kaldılar. Biz kazanmak istiyorduk."

-Şehir siyah-beyaz oldu-

Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşmadan saatler önce zorlu mücadelenin heyecanını yaşamaya başladılar.

Sabah erken saatlerde şehir merkezinde toplanmaya başlayan siyah-beyazlı taraftarlar, maç saati yaklaştıkça coşkuyu artırdı. Sokaklarda şarkılar ve tezahüratlar eşliğinde gezen Türk taraftarlar, erken saatlerden itibaren maçın oynanacağı stada geldiler.

Ev sahibi Stoke City'nin taraftarları daha sakin bir görüntü verirken, Beşiktaşlıların coşkusu şehrin çeşitli noktalarından da sık sık duyuldu.

Bu arada, siyah-beyazlı taraftarlar, maçın başlamasından bir saat önce kendilerine ayrılan bölümü doldururken, Stoke City taraftarları Britannia Stadı'na daha geç girmeyi tercih etti.

İki farklı tribünde yer alan 5 bin'e yakın Beşiktaşlı taraftarın yanı sıra Stoke City taraftarları arasında da siyah-beyazlı formalar dikkat çekti.

-Avrupa'da da Havutçu ve Adalı'ya destek var-

İngiltere'de yaşayan Türk vatandaşların yanı sıra Türkiye ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen taraftarlar, futbolda yürütülen şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma nedeniyle Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan yönetici Serdal Adalı ve teknik direktör Tayfur Havutçu'ya tezahüratlarla destek verdiler.

- Peter Crouch yine rakip oldu-

Stoke City'de ilk 11'de sahaya çıkan Peter Crouch, bir kez daha Beşiktaş'ın rakibi oldu.

Crouch, 2007-2008 sezonunda, UEFA Şampiyonlar Ligi (A) Grubu'nda Beşiktaş'a tarihinin en ağır yenilgisini tattıran Liverpool'un kadrosunda yer almıştı. İngiliz oyuncu, Beşiktaş'ın 8-0 mağlup olduğu mücadelede 2 gole imza atmıştı. - STOKE ON TRENT

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Hakem Penaltıya Fransız Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement