İdmanları İzledi Kendisini Bucaspor'un Kalesinde Buldu - Son Dakika
Spor

İdmanları İzledi Kendisini Bucaspor'un Kalesinde Buldu

İdmanları İzledi Kendisini Bucaspor\'un Kalesinde Buldu

Bucaspor'un çiçeği burnundaki kalecisi Mert Özyiğit futbol hayatına olan merakının idmanları izlemekten geçtiğini söyledi.8 yaşından itibaren okulu asarak izlemeye gittiği idmanlarda saha kenarında oynadığı topla keşfedilen Özyiğit en büyük...

08.07.2012 13:16

Bucaspor'un çiçeği burnundaki kalecisi Mert Özyiğit futbol hayatına olan merakının idmanları izlemekten geçtiğini söyledi. 8 yaşından itibaren okulu asarak izlemeye gittiği idmanlarda saha kenarında oynadığı topla keşfedilen Özyiğit en büyük hedefinin ise Fenerbahçe'de oynamak olduğunu söyledi.

Bucaspor'un A takım kadrosunda yer verdiği 18 yaşındaki Mert Özyiğit takımın yeni sezonda kalesini koruyacak isimler arasında yer aldı. Yeteneğinin saha kenarlarında kendince topla oynadığı sırada keşfedildiğini belirten kaleci Özyiğit yeşil sahalarla ilk kez Aydınspor 1923 takımında buluştu. Yaşı tutmadığı için 3 sene lisanssız sadece idmanlara çıkan ve 2005 yılında ilk defa amatör lisansı çıkan Mert, altyapıdaki olanak sorunları nedeniyle hiç kaleci hocasıyla çalışamadığını, 2008 yılının Haziran ayında ise Bucaspor'a transfer olmasıyla profesyonel futbol hayatına adım attığını dile getirdi.

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Akhisar Belediyespor ile anlaşan ağabeyi Evren Özyiğit'in idmanlarını seyretme isteğinin eğitim hayatının önüne geçtiğini söyleyen Mert Özyiğit, "Açıkçası futbola başlamam çok garip oldu. Bundan 10 yıl önce abim Aydın Belediyespor forması giyerken idman yaptıkları yer evimize çok yakındı hemen hemen her idmanını gidip izlerdim. Kaleciliğe de merakım oradan başladı zaten. Bir gün idman sırasında bende kenarda topla oyalanırken Aydın'da lakabı yetenek avcısı olarak bilinen İbrahim Gülümser adlı hocam benim topla oyalandığımı görüp ertesi günkü Aydın Belediyespor minik takım idmanına davet etti.

Genelde her küçük çocuğun mahalle aralarında futbol oynadığını iyi biliyoruz. Bende bunlardan biriydim ama benim içimdeki futbol sevgisi bambaşkaydı. Okulumu asıp idmanlara gittiğimi hatırlıyorum. Beni futbola yönelten şeyler bunlardı fakat en önemlisi abimin kaleci olmasıydı" dedi.

FAVORİSİ RÜŞTÜ REÇBER, HEDEFİ FENERBAHÇE

Futbol aşkının kendisini kalede düşlemesine sebep olduğunu ifade eden Mert Özyiğit, Türkiye'nin başarılı kalecilerinden Rüştü Reçber'in kendisi için favori isim olduğunu açıkladı. Özyiğit, "Gerçekten kaleci olmak büyük bir sorumluluk. Ben bu sorumluluğun altına girdiğim için asla pişman olmadım. Kendimi asla yeterli görmüyorum. Çünkü dünyanın en iyi kalecisi arasında gösterilen İker Casillas bile kendini yeterli görmediğini açıklamış. Ama bu yeterlilik kavramında kendime Rüştü Reçber'i örnek alıyorum" diye konuştu. En büyük hayalinin Fenerbahçe'de oynamak olduğunu anlatan kaleci Özyiğit yeni sezonda Bucaspor'da olmaktan da büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Bucaspor futbol akademisi gerçekten beni donanımlı olarak bugünlerime getirdi. Milli takım hedefime ulaştım. 1 yaş büyük grup milli takım kalesini korudum. Bucaspor profesyonel takımına yükseldim. Allah'a şükürler olsun şu an istediğim yerdeyim. Her futbolcunun hayali gibi ben de Fenerbahçe takımında olup Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynamanın keyfini yaşamak istiyorum."

"İYİ BİR KALECİ AYAK TEKNİĞİNDEN ANLAŞILIR"

Kaleci Özyiğit ayrıca günümüz futbolunda kalecilerin çeşitli performans kıstaslarına göre değerlendirildiğine dikkat çekerek, "Şu an ki futbol anlayışında kalecide aranılan özellikler yüksek top ve ayak tekniği. Bu konuda kendimin iyi olduğunu düşünüyorum ama asla yeterli görmüyorum. En beğendiğim özelliğim yan top ve ayak tekniğim" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor İdmanları İzledi Kendisini Bucaspor'un Kalesinde Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement