Karabıyık: Cev Fenerahçe Kararını Değiştirmez - Son Dakika
Spor

Karabıyık: Cev Fenerahçe Kararını Değiştirmez

Karabıyık: Cev Fenerahçe Kararını Değiştirmez

Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Avrupa Voleybol Konfederasyonu'nun (CEV) Şampiyonlar Ligi için Fenerbahçe Üniversal'a wild-card vermediği Fenerbahçe Universal hakkında açıklama yaptı.

13.06.2012 17:01

Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Avrupa Voleybol Konfederasyonu'nun (CEV) Şampiyonlar Ligi için Fenerbahçe Üniversal'a wild-card vermediği Fenerbahçe Universal hakkında açıklama yaptı.

İzmir Atatürk Voleybol Kompleksi'ni tanıtma toplantısında kulüpler hakkında medya üzerinden açıklama yapmak istemediğini belirten Ünal Karabıyık, bu konuda şunları söyledi:

"CEV gerekçelerini 22 Mayıs'ta internet sitesinden açıkladı. Merak edenler buraya bakabilir. Olay, son Avrupa Şampiyonu Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesi gibi algılanmamalı. Fenerbahçe zaten Aroma Bayanlar Voleybol 1'inci Ligi'nde elde ettiği derece sonrası CEV Cup'a katılacaktı. CEV, Şampiyonlar Ligi'ne davet niteliğindeki wild-card'ı sarı lacivertli ekibe vermedi. Kuralar çekilip katılımcı takımlar belirlendi. Artık karar değişmez" dedi.

İZMİR'E SÜPER SALON

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından tepeden tırnağa yenilerek seyirci kapasitesi 2700'den 6000'e çıkarılan Atatürk Spor Salonu kapılarını cuma günü açacak. Salonda ilk servisi atan Ünal Karabıyık, şunları söyledi:

"İzmir, Avrupa'yı kıskandıracak bir tesise kavuştu. Atatürk Voleybol Kompleksi adını verdiğimiz tesiste son maç Nisan 2011'de oynanmıştı. Yaklaşık 14 ayda dev led skorbordlu 6000 kişilik salon, 140 yatak kapasiteli, havuzlu, güneşlenme teraslı ve kondisyon salonlu, otel olarak da hizmet verecek kamp merkezi tamamlandı. İzmir'e hayırlı olsun."

TÜM SPORLARA AÇIK

Tesisin sadece voleybolun değil, tüm spor branşlarının hizmetinde olacağını dile getiren Başkan Karabıyık, şöyle devam etti:

"Toplam 8 milyon 500 bin TL ihale bedeliyle tamamlanan salon ve otel, bütünüyle federasyonumuzun kaynaklarıyla yapıldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Avrupa Voleybol Konfederasyonu Başkanı Andre Meyer de yarınki açılışa gelecek. İzmirlilerin yoğun katılımıyla görkemli bir açılış yapmak istiyoruz. Erkekler Avrupa Ligi'nin finallerini de buraya aldırmayı planlıyoruz. Bu salonla İzmir, birçok uluslararası organizasyonun, milli takım kamplarının merkezi olacak."

ŞÖLEN GİBİ AÇILIŞ

Atatürk Voleybol Kompleksi'nde ilk maç cuma günü Bayanlar Avrupa Ligi'nde 18.00'de Türkiye-İsveçre arasında oynanacak. Salonda saat 16.30'da Nefes Grubu'nun dans şovu, pop müzik sanatçısı Gökçe'nin konseri ve ışık gösterileri yapılacak. Türkiye- İsviçre maçının ardından 20.30'da Fransa- Bulgaristan karşılaşacak. Millilerimiz cumartesi günü 19.00'da Fransa, pazar günü aynı saatte Bulgaristan'la oynayacak. A Milli Takım Sırbistan'da Grand Prix maçlarında mücadele ettiği için İzmir'e genç ağırlıklı bir ekip gelecek. Konser ve maçlar için bilet fiyatı 10 TL olarak açıklandı.

FOTOĞRAF - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Karabıyık: Cev Fenerahçe Kararını Değiştirmez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement