Katar'ın Arkasında Blatter Var - Son Dakika
Spor

Katar'ın Arkasında Blatter Var

Katar\'ın Arkasında Blatter Var

2022'ye daha uzun bir zaman olmasına rağmen Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası hakkında tartışmalı iddiaların sonu gelmiyor.

17.11.2013 23:15

2022 Dünya Kupası'nı düzenleyecek olan Katar'la ilgili spekülatif haberler ve açıklamalar düzenli olarak FIFA'yı meşgul etmeye devam ediyor. Son olarak ismi gizli tutulan bir FIFA kaynağından alınan bilgiye göre, Katar'da incelemeler yapan FIFA bağımsız etik kurulu herhangi bir usulsüzlüğe rastlasa dahi, turnuvanın düzenleme hakkını geri alma gibi bir yetkisi yok.

Gizli rapor iddiası

Kurul üyesi  Michael Garcia bir süredir 2018 ve 2022 turnuvalarını düzenleyecek olan ülkelerde durum değerlendirmesi yapıyor. Özellikle stadyum inşaatleri sırasında Afganistan ve Pakistan'dan getirilen işçilerin çok ağır koşullarda çalıştıkları ve hayatını kaybeden işçilerle ilgili rakamların gizli tutulduğu dedikoduları Blatter'in başını ağrıtıyordu. Ancak Garcia ve ekibi büyük aksaklıklara rastlasalar bile genelde şahısların ceza almasını öngören raporlar tutabiliyor. Nihayetinde Katar'ın Dünya Kupasını düzenleme hakkını ellerinden alma yetkileri yok. Bu yetki Sepp Blatter'in başında olduğu 25 üyeli yürütme komitesi tarafından ancak alınabilir. FIFA denetçisi, Domenico Scala, geçtiğimiz aylarda bir İsviçre gazetesine yaptığı açıklamada, ülkenin Dünya Kupası'nı düzenleme hakkını almak için rüşvet verdiği iddialarının kanıtlanması halinde sürecin iptal edileceğini ve tüm teklif prosedürünün tekrar başlayacağını açıklamıştı.

Tüm bunlara rağmen Katar'ın kartları hala güçlü ve bunların başında da Blatter'in kendisi geliyor. Kupanın sıcaklıklar sebebiyle kış aylarına kaydırılması bir süredir başkanın dilinde. Ancak geçtiğimiz hafta Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani'yi ziyareti sırasında, turnuvanın Katar'da oynanacağı konusunda bir kez daha garanti vermiş ve kış olimpiyatları ile çakışma ihtimali sebebiyle de, zaman açısından bir düzenleme yapılmayacağını teyit etmişti. Görünüşe bakılırsa henüz 8,5 yıl olmasına rağmen organizasyon süreci en çok konuşulan turnuva 2022 olacak.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Katar'ın Arkasında Blatter Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement