Kenan Sofuoğlu, otomobil pilotu olmaya hazırlanıyor - Son Dakika
Spor

Kenan Sofuoğlu, otomobil pilotu olmaya hazırlanıyor

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, adım adım otomobile dönmeyi düşündüğünü belirterek, "Çünkü artık 30 yaşına geldim. Yavaş yavaş motosiklette emeklilik zamanım geliyor" dedi.

16.11.2013 15:30

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, adım adım otomobile dönmeyi düşündüğünü belirterek, "Çünkü artık 30 yaşına geldim. Yavaş yavaş motosiklette emeklilik zamanım geliyor" dedi.

Antalya'da bugün yapılacak V1 Challenge yarışı öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Kenan Sofuoğlu, üç yıl önce Volkicar'a bindiğini ve kartingden daha zevkli olduğunu söyledi.

Volkicar'ın motosiklet gibi viraja girerken kaydığını belirten Sofuoğlu, "Yarış tedirgin geçecek. Sonuçta ben motosiklet yarışçısıyım ama otomobil tamamen farklı. 4 teker üzerindesiniz. Antrenman yaptıktan sonra katılmaya karar verdim. Alıştıktan sonra iyi virajlar çıkarmaya başladım. Volkicar, inanılmaz zevkli bir araç. Güzel bir yarış olacak" diye konuştu.

Pilot Can Tolon ile antrenman yaptığını, volkicar'ı kullanmak için daha çok şey öğrenmesi gerektiğini kaydeden Sofuoğlu, "Adım adım otomobile dönmeyi düşünüyorum çünkü artık 30 yaşına geldim. Yavaş yavaş motosiklette emeklilik zamanım geliyor" dedi.

- "Volkicar, küçük ve ekonomik yapısıyla herkesin otomobil sporu yapmasına fırsat veriyor"

Basın toplantısına katılan şampiyonanın kurucusu Volkan Işık, şampiyonanın 3'üncü yılının son yarışını bugün Antalya'da gerçekleştireceklerini söyledi. Bugüne kadar Aydın, Tarsus, Bursa, İzmir ve İstanbul'da yarış düzenlediklerini anlatan Işık, "Şampiyona için imal ettiğimiz volkicar, küçük ve ekonomik yapısıyla herkesin otomobil sporu yapmasına fırsat veriyor. Kısa ve seyirciye yönelik şampiyona artık daha heyecanlı geçmeye başladı. Türkiye'de otomobil sporunu insanların ayağına götürerek sporu sevdirmeyi ve otomobil kültürünü artırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Yarışma pilotlarından Can Tolon ise Sofuoğlu ile karşı karşıya geleceği yarışın zor geçeceğini, ilk dört turda ilk 5'e girmeyi hedeflediğini kaydetti.

İlk yerli motorsporları şampiyonası V1 Challenge, bugün Antalya EXPO Center Fuar Alanı'nda yapılacak.

Kenan Sofuoğlu, otomobil pilotu olmaya hazırlanıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kenan Sofuoğlu, otomobil pilotu olmaya hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement