Komşu'nun Bir Ayağı Brezilya'da - Son Dakika
Spor

Komşu'nun Bir Ayağı Brezilya'da

Komşu\'nun Bir Ayağı Brezilya\'da

Neredeyse turnuva sektirmeyen Yunanistan, bir kez daha Türkiye'nin yapamadığını yapmaya yakın...

16.11.2013 12:45

Elemelerin en çok puan toplayan ikincisi Yunanistan, en çetin mücadelelere sahne olan gruplardan birinden sıyrılıp gelen Romanya'yı Pire'den eli boş gönderdi. Tahminlerin aynen gerçekleştiği ilk dakikaların ardından sahada ilginç şeyler oldu ve Romanya, 3-1'lik skordan kesinlikle memnun değilse bile daha kötüsü olmadığı için şükrediyor olabilir.

Karaiskakis Stadyumu'nun yoğun atmosferi, henüz maç başlamadan gerçek bir deplasman olduğunu gösterdi. Mavi-Beyaz bayraklar ve yüksek atmosfer, ilk dakikadan itibaren ev sahibi Yunanistan'ı öne itti. Elemelerde etkili olan Salpingidis, Mitroglou ve Samaras üçlüsü yine sağdan sola dizilmişlerdi ve takımın hücum gücünü sırtlanıyorlardı. Ama organize ve katı şekilde pozisyon koruyan Romanya'ya karşı maçın başında kaydadeğer bir sıkıntı yaratamadılar. Aynısı Romanya için de geçerliydi, Yunanistan'ın coşkulu presine karşı topu sağ açıkları Torje'ye ulaştırma çabasından fazlasını yapamadılar. Çok sayıda yan pas, gelişi güzel vuruş ve taç atışının görüldüğü ilk bölümün ardından Yunanistan ilk kez kaleye yakın bir yerden serbest vuruş kazandı.

Savunmanın karşıladığı birinci orta Salpingidis'in önüne düştü, onun pası ise Mitroglou'yu buldu. Ofsayt şüphesine karşın net bir gol vuruşu yapan Yunanistan Ligi'nin golcüsü takımını öne geçirdi; hem de ilk pozisyonda. Akabinde Romanya'nın benzer bir frikik kazanması uzun sürmedi. Bu kez ilk orta gol oldu, arka direğe sızan Stancu takımına beraberliği getirdi.

Herhangi bir gol tehlikesinden bahsedilemezken kazanılan ilk duran toplarda skorun 1-1'e gelmesi yeterince ilginçken Romanya savunmasının adeta basireti bağlandı ve Stancu'nun golünden yalnızca iki dakika sonra Salpingidis'in golü Yunanistan'ı yeniden öne geçirdi. Onlar elemeler süresince oynadıkları 10 maçta 12 gol atabilmişler, evlerinde ağırladıkları Liechtenstein'ı bile ancak 2-0'la geçmişlerdi.  Ama bu kez 8 dakikada buldukları iki golle maçı 2-1'e getirmeyi başardılar.

Bu dakikadan sonra maç, Romanya için 1-0'a göre daha kötüydü. Torje'nin Yunanistan'ın beklerine bölüm bölüm yaşattığı sıkıntıları saymazsak Yunanistan kalan bölümü çok daha iyi oynadı. Yine duran toptan bir gol daha buldu, Mitroglou'nun akrobatik gol vuruşuyla Bükreş'teki rövanş öncesinde ciddi bir avantaj yakaladı. Farkı Romanya'nın deplasman golüyle ümitlenmesini engelleyecek kadar da açabilirlerdi, ama şimdi Bükreş'te ev sahibinin bir umudu olacak.

Bu maç öncesinde sakatlanan Tottenham Hotspur stoperi ve milli takım kaptanı Vlad Chicriches, önemli bir parçası olduğu Romanya savunmasında yer alamadı. Rövanşta da forma giyemeyecek. Ayrıca tecrübeli orta saha oyuncusu Costin Lazar, bu maçta gördüğü kırmızı kart nedeniyle rövanşta cezalı. Görünen o ki Yunanistan'ın daha iyi bir kadrosu var ve duran toplara atfettiği ekstra önemle parlamaya devam ediyorlar. Rövanşta savunmanın iplerini olabildiğince sıkacaklardır.

Salih Demirci

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Komşu'nun Bir Ayağı Brezilya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement