Körüstan: "Bursaspor'u Kimseye Muhtaç Etmeyeceğiz" - Son Dakika
Spor

Körüstan: "Bursaspor'u Kimseye Muhtaç Etmeyeceğiz"

Körüstan: "Bursaspor\'u Kimseye Muhtaç Etmeyeceğiz"

Bursaspor'un yeni başkanı Erkan Körüstan, Bursaspor'u kimseye muhtaç etmeyeceklerini ifade ederek, "Kendi ayakları üzerinde durabilen, ekonomik gücü olan bir kulüp haline geleceğiz" dedi.

22.06.2013 13:13

Bursaspor'un yeni başkanı Erkan Körüstan, Bursaspor'u kimseye muhtaç etmeyeceklerini ifade ederek, "Kendi ayakları üzerinde durabilen, ekonomik gücü olan bir kulüp haline geleceğiz" dedi.

Yeşil-beyazlıların geçtiğimiz günlerde yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nın ardından başkanlığa seçilen Erkan Körüstan, Havadis 16 Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

En büyük hedefinin 5 şampiyonluğa ulaşmak olduğunu dile getiren Körüstan, "Rahmetli başkanımız İbrahim Yazıcı, bize ilk şampiyonluğumuzu yaşattı. Onu bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum. Adaylık sürecimizde de dile getirdiğim bir şey var. Bir şampiyonlukta kalmayıp, 5 şampiyonluğa ulaşıp, o yıldızı göğsümüze takmak en büyük hayalim ve hedefim. Sportif anlamda Bursaspor'u zirveye oynatmanın çabası içinde olurken, diğer yandan da kurumsal anlamda önemli hamleler gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bursaspor'un mali durumunu herkes bilecek. Bağımsız bir denetleme kuruluşu aracılığıyla kamuoyuna açıklayacağız. Hesabı kitabı herkes bilecek. Gizli saklı hiçbir şey kalmayacak. Bizim amacımız Bursaspor'un kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde durabilmesini sağlamak. Allah izin verirse bunu başaracağız" dedi.

"ALTEPE İLE STAT KONUSUNU GÖRÜŞECEĞİZ"

Yeni stadyumun gelirlerinin Bursaspor'a kalması için Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile detaylı şekilde görüşeceklerini belirten Körüstan, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe, stat gelirleriyle ilgili açıklama yapmıştı. Tüm gelirlerin Bursaspor'un olacağını söylemişti. Başkan Altepe ile detaylı bir şekilde görüşeceğiz. Şu an göreve geleli çok kısa bir zaman oldu ve transfer gibi çok önemli bir konumuz var. Öncelikle yeni sezon planlamasını tamamlayalım, ardından da adım adım gideceğiz. Ama doğru ve sağlam adımlara" diye konuştu.

"KULÜBÜN SIRTINDA BORÇ KAMBURU OLMAYACAK"

'Yönetim Kurulu'nda şube sorumluluklarını kaldırdığınızı görüyoruz. Nasıl bir sistem düşünüyorsunuz?' şeklindeki soruya ise Körüstan, "Bunu adaylık sürecimde de dile getirmiştim. Artık şube sorumlulukları olmayacak. Yönetim kurulumuzda başkan dışında, bir de 2. başkanımız var. 4 arkadaşımız İcra Kurulu'nu oluşturuyor. Diğer arkadaşlarımız da yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacaklar. Eski sistem tamamen değişecek. Her bölümün başında alanının profesyoneli olacak. Almanya ve İngiltere'deki gibi Double Pass ismi verilen uzman firmalara kulübün futbol çalışmalarını denetlemek istiyoruz. Bizim en büyük hedefimiz Bursaspor'un güçlü bir ekonomiye kavuşması. Futbolcu parasını zamanında alacak. Kulübün sırtında borç kamburu olmayacak" cevabını verdi.

"BURSASPOR KOLEJİ EN ÖNEMLİ HEDEFLERİMİZDEN"

Bursaspor Koleji ile ilgili de görüşlerini aktaran Erkan Körüstan, "Allah'ın izniyle geleceğin Bursasporlu gençlerinin yetişeceği ve benim de en büyük hedeflerimden biri olan Bursaspor Koleji'ni dönemimizde hayata geçirmek en önemli projelerimizden biri. Bunun yanında Bursaspor'un 30-40 yılını garanti altına alacak tesis hamleleri yapacağız. Bütün belediyelerle, hatta herkesle bir araya geleceğiz. Herkesin fikrini alacağız" diye konuştu.

"PİLOT TAKIM UYGULAMASI A TAKIMA OLUMLU YANSIYACAKTIR"

Pilot takım çalışmaları hakkında da bilgi veren Körüstan, "Geçmişte Bursa Merinosspor ile olan pilot takım uygulamasında çok olumlu işler yapılmıştı. Bu dönem Oyak Renault Kulübü ile böyle bir çalışmamız olacak. Oyak Renault Kulübü'nün Bursaspor'a devir işlemi konusunda prensip anlaşmasına vardık. Tecrübe kazanmak isteyen genç oyuncularımız için çok önemli bir hamle olduğunu düşünüyorum. Umuyoruz ki bu uygulamamız A takıma olumlu yansıyacaktır" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK TARAFTARA SAHİBİZ"

Yeşil-beyazlı taraftarlara da seslenen Körüstan, "Ben Bursa aşığıyım. Bursaspor'a sevdalıyım. Yönetici ya da başkan değilken de tribünde taraftardım. Şehrimi ve takımımı böyle seviyorum. Tüm Türkiye'ye örnek olacak bir taraftara sahibiz. Bilinçli, takımını sahiplenen, bağrına basan bir taraftar topluluğumuz var. Yeni şampiyonluklar, Avrupa arenasında başarılar kazanmak için birlikteliğe ihtiyacımız var. Gelin birbirimize sarılarak, omuz omuza vererek bu mutlulukları yaşayalım, diyorum. Bunun için kombine kart fiyatlarını da aşağıya çektik. Aile tribünü uygulamasını başlattık. Bayanlarımız, çocuklarımız maçlara gelsin. Nasıl büyük bir aile olduğumuzu tüm Türkiye görsün. Yeni sezonda daha güçlü bir Bursaspor için camiamızı, kenetlenmeye ve güç birliğini oluşturmaya davet ediyorum. Tüm Bursa'ya ve Bursasporlulara sevgilerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Körüstan: 'Bursaspor'u Kimseye Muhtaç Etmeyeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement