Küçük Samuray Olmadı! - Son Dakika
Spor

Küçük Samuray Olmadı!

Küçük Samuray Olmadı!

Küçüklüğünde, “Futbol sana göre değil” denerek, topun peşinden koşması istenmeyen Nagatomo, Cesena’da oynarken, birinin “Küçük bir samuray olma” tavsiyesine uydu ve hayallerini gerçekleştirdi.

03.02.2018 02:35

CELAL UMUT EREN
Galatasaray'da transferin son gününde kadroya katılan Yuto Nagatomo, kariyerinin başından bugünlere kadar birçok zorlu süreçten geçmiş durumda.
Japon savunmacının Japonya'da Tokyo günlerinde başladığı sıkıntılı süreçten bu yana nasıl zorlukları aştığı ve hayallerine kavuştuğunu bizzat kendi anlatıyor. İtalya'ya veda ederken kaleme aldığı bir yazısı yayınlanan Nagatomo, en büyük hayalini Inter formasıyla San Siro'ya çıktığı ve Genoa'ya 2011 yılında attığı golle gerçekleştirdiğini aktarıyor.
Tecrübeli savunmacı, "Küçüklüğümde bana 'Yuto futbol sana göre değil. Sen cep telefonlarını, bilgisayarları düşün. Sana fazla bu oyun, biz futbolla değil, bunlarla anılırız, bırak artık' diyenler vardı. Ama ben onların hepsini şaşırttım. Bir gün San Siro Stadı'nda sol bekten koşarak geldim ve Genoa'ya şık bir gol attım. O sırada Inter'in efsanesi ve kaptanı Javier Zanetti gelerek, benimle geleneksel Japon selamlaşmasını yaptı. O anda anladım ki artık ben de onlardan biriyim. Biz, İngiliz, Brezilyalı ya da bir İtalyan gibi futbol yeteneğine sahip değiliz. Golü atınca şaşırdım, tahmin edemedim, artık anladım ki takımın maskotu değil, saygı duyulan biriydim" dedi.
Nagatomo hayatının ve futbol kariyerini etkileyen sözü de şu şekilde tarif ediyor: "Cesena'da oynarken sık sık Roma'ya giderdim. Bir gün orada otururken, bir söz duydum; "Küçük bir samuray olma"... O andan itibaren anladım, asla pes etmeyeceğim, çünkü hayaller gerçekleşir."
'Inter'e dönecek'
Kiralık olarak Galatasaray'a gelen Yuto Nagatomo için menajeri Roberto Tukuda açıklamalarda bulundu. Transfer sürecini aktaran Nagatomo'nun menajeri, "Harika bir kulüpten ayrıldı ancak Inter ile eşdeğer büyüklükte bir takıma yani Galatasaray'a geldi. Nagatomo şu an mutlu ve yeni takımıyla lig şampiyonluğu kazanmak istiyor" dedi.
Inter'e geri döneceklerini de belirten Japon menajer, "Bu kiralık anlaşması 5 aylık... Daha sonra Inter'e döneceğiz. Sezon sonunda Inter ile oturup konuşacağız ve son durumu değerlendireceğiz" diye konuştu. Galatasaray transferinin nedenini de anlatan Roberto Tukuda, "Inter'de Spaletti'nin farklı fikirleri vardı. Dünya Kupası'na kadar da Nagatomo'nun düzenli oynaması gerekiyor. Zaten Galatasaray'da düzenli oynamayı bekliyor" yorumunu yaptı.
]
]
]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Küçük Samuray Olmadı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement