Nasıl Yorumladılar? - Son Dakika
Spor

Nasıl Yorumladılar?

Nasıl Yorumladılar?

Kasımpaşa-Beşiktaş maçını yorumlayan spor basınının önde gelen isimlerinin gündeminde sahaya atlayan taraftar ve Donk’un sahalarda hiç görülmemiş bir olaya imza atışı vardı.

16.12.2013 10:21

Karakolda da bitebilirdi!

Rıdvan Dilmen – Sabah

İlk kez karşılaştığımız iki olay var... Sahaya atlayan taraftarı gördüm, sahaya atlayanın futbolcuya saldırdığını da gördüm, taraftarı tekmeledi diye atılan futbolcu ilk kez gördüm.  Yanlış anlayacaklar diye de çekiniyorum ama sahada biri gelip arkadaşımı dövse, ben de onu döverim. Tabii kimse kimseye tekme atmasın ama kim olursa olsun arkadaşına tekme atılmışsa boş durmaz.

6 hakem çıktı enteresan şeyler olmaya başladı. Barış Şimşek topu elinde olan oyuncuyu görüyor, diyelim o görmedi 4. hakem, yardımcı hakemler kimse görmüyor. Bence hakem kendine kart göstermeli. Eğer o penaltı verilse skor Beşiktaş'ın lehine 2-0 olacaktı ve maçın rengi değişecekti belki de. Hakem penaltıyı vermeliydi.

Attila Gökçe – Milliyet

Donk'un futbol literatürüne, International Board tartışmalarına girebilecek bu tarihi hareketi Beşiktaş'ı da sarstı doğal olarak. Beşiktaş zaten kırılgan "kraker" takım. Çok çabuk çözülüp dağılıyorlar. Öne geçtikleri her maçtan sonra kontrolu kaybedip rakibin kontrolu altına giriyorlar. Genç, tecrübesiz ve gergin bir takımdan fazlasını bekleyemezsiniz. Kasımpaşa iki golü de böyle bir ortamda attı. Burada üzülmemiz gereken adam, acı gününde cansiperane mücadele eden ve arkadaşlarına mağlup olan Tolga'dır.

Sahaya atlayıp Fernandes'e çelme takan o tribün teröristinin de amaçladığından fazlasını elde ettiğini düşünebiliriz. Dünya Kupası'na hazırlanan bir futbolcu olarak Almeida'nın o teröristi tekmelemesi (elbette) kırmızı kart. Üstüne hakeme tükürmesi ise sorumsuzluğa ilaveten terbiyesizlik örneği! Yuh sana Almeida... İyi bir golcü olduğunu iddia edebilirsin ama... Adam olmanı çok bekleriz daha!

Güntekin Onay – Vatan

Maç tekrar edilebilir

Biliç'in ve Beşiktaş'ın bilmesi gereken en önemli şey şu: "Beşiktaş savunmada kaldığı zaman iyi bir takım değil." Bu defans bir şekilde gol yiyor, pozisyon veriyor. Ne zaman geri çekilse sorun yaşıyor. Dün de aynısı oldu. Siyah-beyazlı savunma yerleşik ve kalabalıkken gol yedi. 1-1'den sonra da bocalamaya devam eden Beşiktaş, gerektiği gibi reaksiyon gösteremedi. Necip'in savunmanın çok içine girmesi, Fernandes'in kötü oyunu, Oğuzhan'ın sağ kanada hapsolması kötü oyunu tetikleyen faktörlerdi.

Okay Karacan – Zaman

Biri olmasa diğeri doğmayacak, pozisyonlardan birisi için doğru karar verilse bir taraf yanlış yapmayacak, futbol çığırından çıkmayacaktı. Misal, Donk topu eline aldığında oyun durdurulsa Beşiktaş'ın haklı isyanına gerek kalmayacaktı! Donk neredeyse ödüllendirildi! Neredeyse değil resmen ödül verildi Donk'a. Ne ala memleket? Sahaya giren taraftara tekme attığı için kırmızı kart görmesi doğru ama Almeida'yı Barış Şimşek, maçın başlarında Donk'un o pozisyonundaki yanlış kararıyla önceden çıldırtmıştı. Sonra Almeida'nın sarı kartı gördüğü itirazı hatırlayın. Bir taç atışını bile doğru dürüst attırmayan hakemin savrukluğuna isyan etmekte haksız mıydı Almeida? Barış Şimşek, maçın bazı bölümlerinde kritik kararları doğru vermiş olabilir ama böyle potansiyeli yüksek iki takımın maçını idare ederken yüksek tutarlılıkta olduğu söylenemez.

Cem Dizdar – Fanatik

Kartal'ı Şimşek çarptı

Hemen her maçta bir, mevkini 'devşirme bir oyuncu'yla onarmak zorunda kalan Beşiktaş'ın oyunu biraz da bu nedenle olgunlaşmıyor. Bu maçta da Gökhan Töre'nin yokluğunda oluşan açığı kapatmak mümkün olmadı. Onun yokluğunda sadece Olcay/Ramon Motta hattına mahkum kalan 'tek kanatlı' Beşiktaş ilk yarıda Oğuzhan/Fernandes/Atiba üçlüsünün basit ve seri oynadığı anlarda topu öne taşımayı başardı. Hatta biraz dikkatli olabilseler attıkları dışında birden fazla gol de bulabilirlerdi. Ancak belirleyici olan ilk yarıda yapılanlar ya da yapılamayanlar değil daha çok ikinci yarıdaki tutum olacaktı.

Metin Tekin – Sabah

Eğer sahada bir futbolcuya fiziken saldırılıyorsa hakemin oyunu devam ettirmesi, kırmızı kartları bir yana bırakıp futbol oyununa bakışına çok zarar verebilir.. Hemen maç sonu söylemlerinde gündeme gelecek olan, sahaya atlayan taraftarın Beşiktaşlı veya Kasımpaşalı olduğu hiç ama hiç önemli değil. Eğer bir futbol sahasında, maç esnasında herhangi bir seyirci sahaya girip bunları yapabiliyorsa futbolcu güvenliğinden ve sağlığından maçlar oynanamaz hale gelecektir.

Kasımpaşa-Beşiktaş

Maçtan kareler için tıklayın.

Kenan Başaran – Hürriyet

Maç son 10 dakikada sahaya 'Fernandes'i 'almak için giren 'taraftar' sayesinde koptu. Olimpiyat devam filmi! Ramon ve Almeida da onu tekmeledikleri için atıldı. Helal olsun 'taraftar'a, bir taşla üç kuş vurdu(!)... Fernandes, taraftarlarla girdiği münasebet sonrası son köprüyü de attı. Ama maalesef Bilic ile olan köprüler de maç maç azalıyor...

Maç tekrarlansa bile bu kafayla Beşiktaş yine kazanamaz.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Nasıl Yorumladılar? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement