Potanın Perilerinden Tarihi Başarı - Son Dakika
Spor

Potanın Perilerinden Tarihi Başarı

Potanın Perilerinden Tarihi Başarı

A Milli Kadın Basketbol takımından tarihi başarı; Olimpiyatlara giden ilk kadın milli basketbol takımı oldular!

29.06.2012 20:44  Güncelleme: 21:07

2012 Londra Olimpiyatları'nda A Milli Kadın Basketbol Takımı da var!

Ankara'da devam eden 2012 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri'nde Londra vizesi alacak ülkeyi belirleyecek maçta Arjantin'i 72-58 yenen ay yıldızlı ekibimiz sadece İngiltere biletini cebine koymakla kalmadı, Olimpiyatlara giden ilk Kadın Milli Basketbol Takımı olarak da tarihe geçti.

Baş antrenörlüğünü Ceyhun Yıldızoğlu'nun, menajerliğini ise Canan Erdoğan'ın yaptığı; Kaptan Nevriye Yılmaz, Bahar Çağlar, Begüm Dalgalar, Birsel Vardarlı, Esmeral Tunçluer, Işıl Alben, Kuanitra Holingsvorth, Nilay Kartaltepe, Şaziye İvegin, Tuğba Palazoğlu, Tuğçe Canıtez ile Yasemin Horasan'dan oluşan potanın perileri, Arjantin maçını kazanıp 2012 Londra Olimpiyatları'na katılma hakkını elde etti.

Tarihi mücadeleyi Spor ve Gençlik Bakanı Suat Kılıç, FIBA Başkanı Ivan Mainini, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Fransa Olimpiyat Komitesi Başkanı Denis Masseglia, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Fransa Basketbol Federasyonu Başkanı Jean-Pierre Suitat da izledi.

A Milli Kadın Takımımızda 8 sayı- 6 ribaund- 11 asistlik harika performansıyla maçın en iyi oyuncusu seçilen Birsel Vardarlı'ya ise Tissot Ödülü'nü FIBA Başkanı Ivan Mainini sundu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Potanın Perilerinden Tarihi Başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement