Roma'nın Sahibi Ss Lazio!.. - Son Dakika
Spor

Roma'nın Sahibi Ss Lazio!..

Roma\'nın Sahibi Ss Lazio!..

İtalya Serie A'da 12.haftanın kritik maçında SS Lazio ise AS Roma, Roma Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi.

11.11.2012 18:05

İtalya Serie A'da 12.haftanın kritik maçında SS Lazio ise AS Roma, Roma Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Derby della Capitale (Başkent Derbisi)'nde gülen taraf 3-2 skorla Lazio oldu. Goller ise Candreva, Klose ve Mauri'den geldi. Roma'ya Lamela'nın ve Pjanic'in golü yetmedi. Maçta iki kırmızı kart, beş gol ve her şey vardı. Karşılaşmanın 5.dakikasında stattaki elektriklerin kesilmesiyle maça kısa bir süre ara verilirken gol perdesini açan isim 9.dakikada Erik Lamela oldu. Yoğun yağmur altında oynanan maçta Lazio adına eşitliği ise 35'te Antonio Candreva 30 metreden attığı frikik golüyle sağladı. Devre biterken Miroslav Klose 43.dakikada kariyerinin 300.golünü de atarak ev sahibi ekibi 2-1 öne geçirdi.

Roma'da geçtiğimiz haftaki sakatlığından sonra takıma geri dönen Daniele de Rossi ise 45'te gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

%%HABERGALERI_13415%% Lazio ikinci devrenin başı 46'da ise Stefano Mauri'nin attığı gol ile durumu 3-1 yaparak derbide skoru perçinledi. 86'da Roma Miralem Pjanic ile durumu 3-2'ye getirirken, Lazio'da Mauri ikinci sarı kartla kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Maçta geride kalan dakikalarda ise başka gol olmadı.

Lazio bu skorla puanını 22'ye çıkartarak Juventus ve Inter'i takip ederek zirve mücadelesini sürdürürüken, Roma 14 puanda kaldı. Geçen yıl Samsunspor'da görev yapan Lazio çalıştırıcısı Vladimir Petkovic de bu maç ile birlikte ilk kez başkent derbisinde boy gösterdi. Geçtiğimiz sene oynanan iki Başkent Derbisi'ni de 2-1'lik skorlarla kazanan Lazio bu sonuçla Roma şehri üzerindeki hakimiyetini üç maça çıkardı. Öte yandan Almanya Milli Takımı teknik direktörü Joachim Löw de karşılaşmayı takip edenler arasındaydı. BAŞKENT DERBİSİ Başkent Roma'nın iki takımı Lazio - Roma derbisi İtalya'da Derby della Capitale, yani Başkent Derbisi olarak adlandırılıyor. Lazio aşırı sağcı görüşüyle, Roma ise demokrat tarafıyla biliniyor. Roma göçmenleri, Lazio'nun da zengin kesimi temsil ettiği ifade edilir. Sağ - sol kapışmasının yeşil zemine inmiş hali olarak da tanımlanıyor.

Serie A'da Pazar günü gündüz oynanan maçlarda alınan sonuçlar; Palermo 2 - 0 Sampdoria

AC Milan 1 - 3 Fiorentina

Chievo 2 - 2 Udinese

Genoa 2 - 4 SSC Napoli

Parma 0 - 0 Siena

Torino 1 - 0 Bologna MAÇIN ANI,

DAKİKA 35 CANDREV'NIN FRİKİĞİ

(Fotoğrafın büyük hali için üzerine tıklayın)

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Roma'nın Sahibi Ss Lazio!.. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement