Sivasspor'dan Ayrılan 3 Yabancının Karnesi - Son Dakika
Spor

Sivasspor'dan Ayrılan 3 Yabancının Karnesi

Sivasspor\'dan Ayrılan 3 Yabancının Karnesi

Devre arası transfer dönemini hareketli geçiren Sivasspor'da, 4 sezondur kırmızı beyazlı formayı giyen Grosicki'nin yanı sıra yabancı futbolculardan kaleci Borjan ve forvet Djebbour ile de yollar ayrıldı Sivasspor formasıyla 100 maç barajını aşarak "dalya" sevinci yaşayan Grosicki, bu karşılaşmalarda 17 kez gol sevinci yaşadı Forvet Djebbour, 14 maçta forma giydi ve 4 gol attı Kaleci Borjan ise kırmızı beyazlı formayı 56 kez giydi.

04.02.2014 11:10

ÖNDER FELEK - Devre arası transfer dönemini hareketli geçiren Sivasspor, yabancı futbolcularından orta saha oyuncusu Kamil Grosicki'nin yanı sıra kaleci Milan Borjan ve forvet Rafik Djebbour ile yollarını ayırdı.

Ara transfer döneminde 4 oyuncusuyla yollarını ayıran, 3 futbolcusunu ise başka takımlara kiralayan Sivas temsilcisi, 5 futbolcu alarak kadrosunu güçlendirdi. Ligde ilk yarı özellikle forvet hattında sıkıntı yaşayan Yiğidolar, bu mevki için Brezilya'nın Esporte Clube Vitoria takımından Pedro Oldoni ile gurbetçi oyuncu Aykut Öztürk'ü transfer etti.

Yiğidolar, bu 2 oyuncunun yanı sıra Silivrispor'dan solbek Ahmet Şahbaz, Ismaning takımından sağbek Fatih Kıran ve Mersin İdmanyurdu'dan kaleci Mahmut Bezgin ile kadrosunu güçlendirdi.

Polonyalı oyuncu Grosicki'nin karnesi

Kırmızı-beyazlılar, devre arasında Grosicki, kaleci Borjan ve forvet Djebbour ile yollarını ayırdı.

Sivasspor'un devre arasında gönderdiği yabancılardan Polonyalı orta saha oyuncusu Kamil Grosicki, 2010-2011 sezonunun ara transfer döneminde geldiği kırmızı-beyazlı ekipte 4 sezon mücadele etti. Grosicki, Yiğidolar'da 90'ı lig, 14'ü kupada olmak üzere 104 maça çıktı ve "dalya" sevinci yaşadı. Bu maçlarda rakip fileleri 17 kez havalandıran Polonyalı Grosicki, 8 defa da sarı kartla cezalandırıldı.

Özellikle 2011-2012 sezonunda başarılı bir grafik çizen Grosicki, o sezon 6'sı Spor Toto Süper Final Avrupa Grubu'nda olmak üzere ligdeki 40 maçın tamamında forma giydi ve rakip fileleri 7 kez fileleri havalandırdı.

Geçen sezon 10'u kupada, 28'i ligde olmak üzere 38 maçta görev alan Grosicki, bu sezon bir türlü istenilen performansı gösteremeyince çoğunlukla yedek soyundu. Grosicki, bu sezon 5 lig ve 2 kupa maçında kırmızı-beyazlı formayı giydi.

Fransa'nın Rennes takımına transfer olan Grosicki'nin Sivasspor'daki karnesi şöyle:

Organizasyon Maç sayısı Goller Sarı Kart Kırmızı Kart Spor Toto Süper Lig 90 15 6 - Ziraat Türkiye Kupası 14 2 2 -

Toplam 104 17 8 -

Borjan, yabancı kontenjanına takıldı

Kırmızı-beyazlı ekibe veda eden Hırvat asılllı Kanadalı kaleci Milan Borjan ise 2011-2012 sezonunda transfer olduğu Sivasspor'da 43'ü ligde, 13'ü kupada olmak üzere 56 maça çıktı.

Ligde geçen sezon 34 maçın 29'unda görev alan Borjan, bu sezon ise yabancı kontenjanı nedeniyle forma fazla forma şansı bulamadı. Formayı Korcan Çelikay'a kaptıran Borjan, bu sezon 4 lig ve 5 kupa maçında görev aldı.

Borjan'ın Türkiye kariyeri şöyle:

Organizasyon Maç sayısı Goller Sarı Kart Kırmızı Kart Spor Toto Süper Lig 43 - 7 1 Ziraat Türkiye Kupası 13 - - - Toplam 56 - 7 1

Djebbour bekleneni veremedi

Sezon başında Yunanistan'ın Olympiakos takımından transfer edilen Cezayir asıllı Fransız forvet Rafik Djebbour, performansıyla beklentilerin uzağında kaldı. Ligde 10, kupada 4 maçta görev alan Djebbour, 4 kez gol sevinci yaşadı.

Teknik direktör Roberto Carlos'un maçlarda çok uzun süre görev vermediği oyuncu, 14 maçta 894 dakika sahada kaldı ve maç başına 63 dakika ortalamayla oynadı.

Sivasspor macerası kısa süren ve devre arasında Nottingham Forest'a transfer olan Djebbour'un kırmızı-beyazlı ekipteki karnesi şöyle:

Organizasyon Maç sayısı Goller Sarı Kart Kırmızı Kart Spor Toto Süper Lig 10 2 2 - Ziraat Türkiye Kupası 4 2 - -

Toplam 14 4 2 - - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Sivasspor'dan Ayrılan 3 Yabancının Karnesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement