TFF'den Riva'ya Süper Tesis! - Son Dakika
Spor

TFF'den Riva'ya Süper Tesis!

TFF\'den Riva\'ya Süper Tesis!

TFF bir türlü hayata geçiremediği Riva projesi için ilk kazmayı Perşembe günü vuracak.

09.10.2012 12:20  Güncelleme: 15:20

SPORX ÖZEL - ve Türkiye Futbol Federasyonu uzun yıllardır gerçekleştirmeyi düşündüğü ancak bir türlü hayata geçiremediği Riva projesi için ilk kazmayı Perşembe günü vuracak...

Mevcut tesislerin yıkım töreni Perşembe günü saat 12.00'de gerçekleşecek. Projesi tamamlanan 235 bin m²'lik arsa içinde yer alan Milli Takımlar Riva Kamp ve Eğitim Tesislerinin içinde 5 nizami futbol sahasının yanı sıra, tenis kortları, mini golf sahası, mini gölet ve yürüyüş alanları, koşu parkurları, açık otopark ve rekreasyon alanları yer alacak. 17 bin 643 m² toplam kapalı alana sahip olacak olan tesis binaları, 6 kütleden oluşacak.

Binada; yönetim, konferans, toplantı, konaklama, sağlık kulübü, restoran vb. tüm işlevler bir arada bulunacak. Tesiste yer alacak 3 katlı ofis binası, Milli Takımlar ve Futbol Genel Direktörlüğü'ne bağlı birimlere hizmet verecek.

8 bin metrekarelik alanı kapsayacak konaklama bloğu da 3 kat olarak planlandı. 2'si suit toplam 85 oda ve bu blok içinde yer alacak hobi ve toplantı odaları ile 700 metrekarelik restoran ve 300 kişilik konferans salonu, başta futbolcular olmak üzere tüm misafirlerin ihtiyaçlarını karşılayacak.

Tesisin en önemli kısımlarından birini de Sağlık Kulübü oluşturacak. İki katlı Sağlık Kulübünün 1900 m²'lik zemin katında kapalı yüzme ve terapi havuzları sağlık birimleri (hamam, sauna, masaj ve tedavi odaları vb.) yer alacak. Üst katta ise 350 m²'lik fitness salonu yer alacak. Birkaç milli takımın bir anda kamp yapmasına olanak sağlanacağı için mevcut antrenman sahasının sayısı 5'e çıkartılacak. Ayrıca sahaların destek birimleri, tribünleri, tel örgüleri yeniden dizayn edilecek. Tesisin yanında yer alan derenin yakınındaki arazilerin de ıslah edilerek yürüyüş ve koşu parkurlarının olduğu yeşil alanlar haline getirilecek.

TFF İSTİNYE'DEN RİVA'YA TAŞINACAK

Perşembe günü ilk kazması vurularak yıkımına başlanacak olan yeni Riva projesinin bir yıl içinde tamamlanması ön görülürken TFF yönetimi de merkezini İstinye'den buraya taşıyacak. Böylelikle İstinye'deki 2 kata 100 bin dolar kira ödeyen TFF yönetimi bu külfetten kurtulmuş olacak. Tesis ve İdari İşler Komite Başkanı Edip Eren başkanlığındaki kurulun önümüzdeki günlerde yeni tesislerin tanıtımıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi.

Haber ? Esat Dergi

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor TFF'den Riva'ya Süper Tesis! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement