"Triatlon Tatvan Yarışmaları" - Son Dakika
Spor

"Triatlon Tatvan Yarışmaları"

"Triatlon Tatvan Yarışmaları"

Triatlon Federasyonu Başkanı Güneş: "Bu bölgede triatlon sporunu sevdirmeyi amaçlıyoruz. Geleneksel hale gelen bu yarışmaların, daha çok katılımla ulusal düzeye yayılmasını istiyoruz"

01.09.2013 15:19

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliğince, "Triatlon Tatvan Yarışmaları" düzenlendi.

Türkiye'nin değişik illerinden 40 sporcunun katılımıyla Tatvan Polis Kampı mevkisinde yüzme, sahildeki iskele alanında ise bisiklet ve koşu yarışmaları yapıldı.

Yarışmanın yüzme, bisiklet ve koşu etaplarında dereceye girmek isteyen sporcular, birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 40 sporcunun katılımıyla Tatvan'da bu yıl üçüncü triatlon yarışmasını yaptıklarını söyledi.

Bu bölgede triatlon sporunu sevdirmeyi amaçladıklarını ve geleneksel hale gelen bu yarışmaların daha çok katılımla ulusal düzeye yayılmasını istediklerini ifade eden Güneş, şöyle konuştu:

"Bu yarışmanın önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlı olmasını temenni ediyorum. Federasyon olarak 3 yıldır belirli sayıda sporcuyla burada yarışma düzenliyoruz. Bu bölgeye triatlon sporunu sevdirmeyi amaçlıyoruz. Geleneksel hale gelen bu yarışmaların daha çok katılımla ulusal düzeye yayılmasını istiyoruz. Burada uluslararası yarışmalarda yapılabilir. BEÜ ile işbirliği içindeyiz. Üniversitemiz burada triatlon yarışmalarının düzenlenmesini üsteleniyor. Üniversitemiz işbirliğiyle öğrencilerin ve sporcularımızın da üst düzey katılımıyla, Tatvan'da daha güzel yarışmalar düzenlenmesini arzu ediyoruz."

Van Gölü'nün kirletilmesinden dolayı sıkıntı yaşandığını ve gölün bu derecede kirletilmesinden üzüntü duyduğunu belirten Güneş, bir an önce yapılan arıtma tesislerinin çalıştırılması ve gelecek nesillere temiz bir su bırakılması gerektiğini bildirdi.

Yarışmada, elit erkekler kategorisinde Bahadır Tama, elit bayanlarda Ece Bakıcı, genç erkeklerde Erolcan Yaraş, genç bayanlarda ise İpek Öztosun birinci oldu.

Yarışmanın düzenlenmesine katkı sunanlara plaket takdim edilirken, dereceye giren sporculara ise madalya ve para ödülü verildi. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 'Triatlon Tatvan Yarışmaları' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement