Türkiye'den, Halterde İki Oyunlar Rekoru - Son Dakika
Spor

Türkiye'den, Halterde İki Oyunlar Rekoru

Türkiye\'den, Halterde İki Oyunlar Rekoru

Mersin'de düzenlenen 17.Akdeniz Oyunları'nda Türkiye Halter Milli Takımı iki günde 6'sı altın 12 madalya kazanırken, Aylin Daşdalen ve Ayşegül Çoban'dan da rekoru geldi.

24.06.2013 19:08

Mersin'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'nda Türkiye Halter Milli Takımı iki günde 6'sı altın 12 madalya kazanırken, Aylin Daşdalen ve Ayşegül Çoban'dan da rekoru geldi.

Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapan Türkiye, halter branşında yapılan müsabakalarda iki gün içerisinde çok sayıda madalya kazanmasının yanı sıra iki farklı disiplinde de Akdeniz Oyunları rekoru kırdı. Erdemli Spor Salonu'ndaki halter müsabakalarında Türk sporcular, başarıdan başarıya koşuyor. Milli sporcular, müsabakaların ilk iki gününde 6'sı altın olmak üzere 12 madalya kazanırken, iki kadın halterciden iki rekor geldi. 58 kiloda Türkiye'yi temsil eden Milli halterci Aylin Daşdelen, 113 kiloluk halter kaldırarak hem altın madalyayı kazandı hem de oyunlar rekoruna imza attı. Galibiyetini tüm Türkiye'ye armağan eden milli sporcu, kendi ülkesinde bu tür bir başarıya imza attığı için son derece mutlu olduğunu söyledi.

Halter müsabakalarında bir diğer oyunlar rekoru ise 53 kiloda yarışan Ayşegül Çoban'dan geldi. Koparmada 87 kiloyu kaldırarak altın madalyaya uzanan milli sporcu, gelecek yıllarda da bu rekorunu yükseltmeyi hedeflediğini dile getirdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türkiye'den, Halterde İki Oyunlar Rekoru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement