Dünden Bugüne Ifa Tarihi - Son Dakika
Teknoloji

Dünden Bugüne Ifa Tarihi

Dünden Bugüne Ifa Tarihi

Günümüzün en büyük fuarlarından birisi olan IFA, bundan tam 93 yıl önce Alman radyo üreticileri tarafından düzenlenmeye başladı.

31.08.2017 16:10

Günümüzün en büyük fuarlarından birisi olan IFA, bundan tam 93 yıl önce Alman radyo üreticileri tarafından düzenlenmeye başladı.

Düzenli yayının ülkede başlamasının bir yıl sonrasında hünerlerini göstermek için Funkausstellung adındaki bir etkinlik düzenleyen Alman radyo üreticileri, o zamanlar FA olarak bilinen etkinliğin ilk temellerini atmış oldular.

Dünden Bugüne Ifa Tarihi

Uluslararası anlamındaki "Internationale" ekine uzun yıllar sonra kavuşan ve şimdi dünyanın en büyük fuarlarından birisi olan IFA, tam 93 yıldır hiç kesintiye uğramadan teknoloji dünyasını aynı yerde buluşturuyor.

ShiftDelete.Net ekibinin de aralarında yer aldığı binlerce platform ve kişi, teknolojinin geldiği son noktayı tüm dünyaya aktarma görevini yerini getiriyor.

Bizler de Almanya"daki fuara dair teknolojik yenilikleri sizlere sunmanın, bir bakıma geleceğe odaklanmanın yanı sıra geçmişin keyifli yanlarının da kısaca hatırlatmak istedik.

Almanya"daki bu büyük teknoloji fuarının geçmişten günümüze sayısız enstantanesinden bazılarını bir araya getirdik.

Dünden Bugüne Ifa Tarihi

İşte İFA tarihi!

1920"lerde radyolarla başlayan hikaye, 1928"de ilk kez televizyonun fuarda görücüye çıkmasıyla ilginç bir teknoloji atılımına da sahne olmuştu.

1926 yılında ilk kez satışına başlanan TV"nin fuar alanında görücüye çıkması bir mihenk taşı oldu. 1930"da ünlü Fizikçi Albert Einstein, radyoları daha yakından incelemek için fuardaydı ve açılış konuşmasını da yine o yapmıştı. Almanya"da Nazi Partisi"nin yükselişi başlayınca işler değişti. 1939"da ise geçici olarak durdu FA.

Savaşın sonu ve Almanya"nın bölünmesi ile birlikte Berlin"den ayrılarak önce Düsseldorf daha sonra Frankfurt"ta düzenlenmeye devam edildi.

Dünden Bugüne Ifa Tarihi

Televizyon yaygınlaşmış, ses kaseti ve uzaktan kumanda gibi yeni buluşlar sahne almaya başlamıştı. Evet, teknoloji gelişimini sürdürüyordu…

1967 yılına gelindiğinde FA, yeniden Berlin"e döndü. Renkli televizyon ilk kez tüketicilerin karşısındaydı. Herkes büyülenmiş gibiydi. Gelişme hızı inanılmazdı.

1977"de teleteks, 1979"da kompakt disk, 1987"de radyo veri sistemi, 1989"da geniş ekranlı TV, 91"de MP3, 97"de DVD birer yıldızdı. 87"de Telefunken VHS kamerasıyla göz doldurdu.

Dünden Bugüne Ifa Tarihi

Daha önce iki yılda bir düzenlenen etkinlik, dalga dalga yayılan ve gelişen teknolojinin sonucu olarak yılda bir yapılmaya başlandı.

Uzun yıllardır teknolojiye dair hemen her şeyden çok büyük izlerle dolu bir fuar konumunda yer alan IFA, 93. yaşını kutlarken teknoloji severleri heyecanlandırmaya devam ediyor.

IFA, ABD"de düzenlenen CES"le birlikte en büyük iki teknoloji etkinliğinden biri olarak kabul ediliyor.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Dünden Bugüne Ifa Tarihi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement