Haftanın Windows Phone 8 Oyun ve Uygulamaları (Arşiv) - Son Dakika
Teknoloji

Haftanın Windows Phone 8 Oyun ve Uygulamaları (Arşiv)

Haftanın Windows Phone 8 Oyun ve Uygulamaları (Arşiv)

Bugüne kadar Windows Phone 8 için çıkan oyun ve uygulamalardan derlediğimiz dosyamız.

15.02.2013 11:59

Mahmut Saral - - Haftanın Windows Phone 8 oyun ve uygulamaları - 11 (7.2.2013)

GetThemAll

Youtube videoları, resimler, PDF belgeleri veya ses dosyaları... Windows Phone 8 cihazınızda birçok şeyi indirmenize yardımcı olacak bir program GetThemAll.

Wikipedia

Özgür ansiklopedi Wikipedia'yı cebinizde taşıyabilir, merak ettiğiniz her şeye buradan göz atabilirsiniz. 100 dil seçeneği, favori makalelerinizi ayırabildiğiniz bölüm ve Internet'in olmadığı zamanlarda offline çalışma modu gibi güzellikleri bulunuyor.

Battery+

Telefonunuzda ne kadar çok özellik olursa olsun, batarya seviyesi azalmışsa, o andan itibaren telefonunuzu istediğiniz gibi kullanamazsınız, ancak var olan şarj için önlem alabilirsiniz. Bu uygulama, kalan şarjınızın telefon etmede, Internet'e bağlanmada veya oyun oynamada ne kadar dayanma süresinin kaldığını gösteriyor.

gMaps

Google tabanlı bir harita uygulaması. Sokaklar, caddeler hakkında bilgi alın, yol tariflerine göz atın, akşam olduysa akşam moduna geçin, yapmanız gerekenleri mail ile istediğiniz kişilerle paylaşın.

Kill Zombies For Money

Adından da anlaşılacağı üzere, üzerinize gelen zombileri öldürüyor ve öldürdükçe para kazanıyorsunuz. Yeni görevlere adım atıyor ve yeni silahlar kullanabiliyorsunuz. Ayrıca haftalık olarak güncellenen online leaderboard'lar da var.

#Sayfa#

Haftanın Windows Phone 8 oyun ve uygulamaları - 10 (1.2.2013)

Labyrinth Free

Birçok farklı labirentte, birçok farklı topla hareket ediyorsunuz. Amacınız, labirentlerin çıkışlarını bularak bir sonraki labirente adım atmak. Tabii bunu yaparken hem yönünüzü doğru seçmelisiniz, hem de etraftaki deliklere dikkat etmelisiniz.

Nöbetçi Eczane

İçinde il ve ilçelere göre eczane bilgilerinin yer aldığı bir uygulama. Adres ve telefon gibi detaylar da bulunuyor. Nöbetçi eczane ararken bu uygulamadan da yararlanabilirsiniz.

Turkish TV

İçerisinde Türk televizyonlarının listesini bulunduran bir uygulama. Internet bağlantısının da yardımıyla cep telefonunuzdan televizyon izleyebiliyorsunuz.

YouTube Downloader Free

Adından da anlaşılacağı üzere, bu uygulama sayesinde Youtube'dan videoları indirerek cihazınıza kaydedebiliyor, daha sonra istediğiniz anda Internet bağlantısı olmadan video kütüphanenizdenizleyebiliyorsunuz.

#Sayfa#

Haftanın Windows Phone 8 oyun ve uygulamaları - 9 (25.1.2013)

Lemonade Stand

Olay basit. Limonata tezgahınız var ve limonata satarak para kazanmaya çalışıyorsunuz. Elde ettiğiniz gelirle tezgahınızın kalitesinden limonatanızın kalitesine, buz ikramına kadar birçok şeyi ekleyebiliyor ve geliştirebiliyorsunuz.

Breakout

Klasik brick oyununun daha modernize edilmiş hali. Top yardımıyla tek tek tuğlaları kırmaya çalışıyorsunuz. Bölüm geçtikçe sizi daha farklı yapılar bekliyor. 20 civarı görev mevcut. Ayrıca bölüm editörü de bulunuyor.

The Movielator

Film izlemek istiyorsunuz, ama hangi filmi seçeceğiniz konusunda kararsız mısınız? Bu uygulama, bünyesinde barındırdığı film tanıtım metinleri ve resimleri sayesinde kolay seçim yapabilmenize olanak sağlıyor.

Space Run

Derin uzayda bilinmeyen cisimlere karşı mücadele ettiğiniz bir oyun. Atari zamanlarındaki uzay temalı oyunları hatırlatıyor.

Snes8x

Nintendo'nun efsane platformu Super Nintendo, Windows Phone 8'e adım attı. Snes8x, Snes oyunlarını çalıştırabilen bir emülatör, tabii gelişimi sürüyor, ancak henüz oyun yelpazesi kısıtlı.

#Sayfa#

Haftanın Windows Phone 8 oyun ve uygulamaları - 8 (17.1.2013)

Millionaire

Ülkemizde de gösterilen Kim 500 Bin İster? isimli yarışmanın oyunu. Aslında bu oyunu diğer platformlarda Türkçe olarak bulmak mümkün. WP8'de ise, İngilizce, Fransızca ve Almanca gibi tercihler var. Size 15 soru soruluyor ve 3 joker hakkınızın da yardımıyla en yüksek parayı kazanmaya çalışıyorsunuz.

Air Soccer Fever

İşte güzel bir oyun. İster bire bir olarak Wi-Fi üzerinden arkadaşlarınızla oynayın, isterseniz de Internet'te turnuvalara katılıp, resmi ödülleri kazanmak için çabalayın. Air Soccer Fever'i denemenizde fayda var.

Call of Carlos

Carlos isimli Meksikalı bir madenciyi kontrol ettiğimiz yapımda adamımız, günün birinde nadir bir elmas bulur, ancak yüzeye çıkmak için az zamanı vardır, çünkü lavlar yükselmektedir. Platform oyunlarından hoşlananlar için ilgi çekici.

Sketch Me Free

Bu ücretsiz resim uygulaması sayesinde, çektiğiniz fotoğrafları çizimler haline rahatlıkla çevirebiliyorsunuz.

Create A Old Free

İhtiyar halinizde nasıl görüneceksiniz acaba? Bunu kesin olarak bilemezsiniz, ancak bazı ufak uygulamalar sayesinde denemeler yapabilirsiniz. Create A Old Free de bu uygulamalardan bir tanesi.

#Sayfa#

Haftanın Windows Phone 8 oyun ve uygulamaları - 7 (10.1.2013)

Parking Car

Tam 2400 tane bulmaca var. Acaba bu ücretsiz oyunda, size verilen arabayı düzgün bir şekilde park edebilecek misiniz? Bir dedik, ama aslında binlerce kez düzgün olarak yapmanız gerekiyor.

3D Paperball

Ofisler, oyun oynamak için yaratıcılığın serbest bırakıldığında inanılmaz boyutlar kazanabileceği yerlerdir. Özellikle iş yapmaktan sıkılmışsanız ve etrafta pek kimse yoksa, bir de kağıt varsa... Eh, daha ne olsun. Çöp tenekesine nişan alın ve ilginç atışlar gerçekleştirin.

Tavla

Açıklamasında da dendiği gibi "Bu bir tavla uygulamasıdır." Daha fazla söze gerek var mı? Bileğinize güveniyorsanız, buyrun, indirin.

IBBTrafik

Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız, böyle bir uygulamaya ihtiyacınız var. Trafik ne durumda, hangi köprü, ne kadar tıkanmış, kamera görüntüleri neler gösteriyor vs... vs... En iyisi indirin siz bunu.

WhatsApp

Mobil platformlardaki en popüler mesajlaşma platformlarından olan WhatsApp, şimdi de Windows Phone 8'de. Üstelik, ücretsiz olarak.

#Sayfa#

Haftanın Windows Phone 8 oyun ve uygulamaları - 6 (3.1.2013)

Adam Asmaca

Evet, bildiğimiz Adam Asmaca. Gizli olan sözcükleri tahmin etmeye çalışıyorsunuz. Ancak dikkat edin. Yapacağınız her yanlış, boynunuzu biraz daha sıkabilir.

Basketball

Genellikle eğlence merkezlerinde bu tip basketbol makineleriyle karşılaşırsınız. Bu da cebinize uygun olarak hazırlanmış olanı. Süre bitene kadar olabildiğince iyi puan elde etmek için uğraşıyorsunuz.

Pencil Blade

Fazla söze gerek yok. Eğer Fruit Ninja'yı sevdiyseniz, bunu da sevebilirsiniz. Bizzat yapımcının açıklaması bu yönde. Bu kez katana değil de, bir kağıt üzerinde kalemle kesiyorsunuz meyveleri.

Premium Pool

Bilardoda ne kadar iyisiniz? İşte size kendinizi kanıtlamanız için ücretsiz bir fırsat.

#Sayfa#

Haftanın Windows Phone 8 oyun ve uygulamaları - 5 (27.12.2012)

Phototastic Free

Bu ücretsiz uygulama sayesinde, çektiğiniz fotoğraflara onlarca farklı efekt ekleyebilir, yazı ekleyebilir ve Facebook, Twitter gibi sosyal platformlarda paylaşabilirsiniz. Instagram'a güzel bir alternatif.

Blocked In Free

Boş vakitlerinizi güzel geçirebileceğiniz oyunlardan bir tanesi. 600'den fazla farklı bulmacayla karşı karşıyasınız. Her bir sonraki bulmaca, öncekine nazaran daha kolay da olabilir, zor da olabilir. Önemli olan, ufak kilit noktayı bulmak ve hemen sonuca ulaştırmak. Kırmızı blok, dışarı çıkmak için bekliyor.

Dragon's Blade

80'li ve 90'lı yıllardaki piksel piksel oyunları özlediniz mi? İşte karşınızda Windows Phone 8 için hazırlanmış Final Fantasy, Zelda ve zamanın diğer sıra tabanlı RPG'lerinden izler taşıyan bir RPG oyunu. 56 MB büyüklüğündeki oyunun ücretsiz sürümünde reklamlar bulunuyor. Ücretli sürümü ise, 0.99 dolara satılıyor.

100 Floor

Sevimli bir kurdu kontrol ettiğimiz bu platform oyununda, tuzaklara yakalanmadan ve ekran hızının gerisinde kalmadan kontrollü şekilde aşağıya inmeye çalışıyoruz. Bazen sağlık paketleri, bazen de ikinci hak gibi hediyeler bulabiliyoruz. Acele davranmanın sonu ise, genellikle hüsran oluyor.

Scooby-Doo

Geçtiğimiz haftalarda benzer bir uygulamayı da Tom and Jerry için paylaşmıştık. Bu uygulamada, Scooby-Doo'nun 80'den fazla bölümünün indeksi bulunuyor. Internet aracılığıyla istediğiniz bölümü hemen seçip, izleyebiliyorsunuz.

#Sayfa#

Haftanın Windows Phone 8 oyun ve uygulamaları - 4 (21.12.2012)

Bubble Star

Bu oyunu eski arcade salonlarından hatırlayacaksınızdır. Size verilen sürede, aynı renkteki balonları bir araya getirerek patlatmaya ve ekranı boşaltmaya çalışıyorsunuz. Her seferinde süre biraz daha kısalırken, karşınıza çıkan yapılanmalar da farklı oluyor.

Dalton

Çizgi tarzda grafiklere sahip bu ücretsiz oyunda, Dalton isimli karakteri kontrol ederek sürekli koşuyoruz. Doğru zamanlama yaparak boşluklardan kurtulmaya ve tuzaklara yakalanmamaya çalışıyoruz. Bunları yaparken geçici süreyle kayak, roket, silah gibi ekipmanlara da sahip olabiliyoruz.

Ducks Hunt

Bu efsane oyunu anlatmaya gerek var mı? Nintendo Entertainment System (NES) platformunda yıllar evvel elimizdeki dijital silahla ördek avlıyorduk ve köpeğimiz de yakalıyordu. Kaçan olursa da sırıtıyordu bizim kuçu kuçu. İşte o oyun, şimdi de Windows Phone 8'de. Hem de ücretsiz.

PixelTV

Yeni bir sayfa açın, retro renkleri alın ve piksellerden şekiller oluşturmaya başlayın. İster bir Space Inviders, isterseniz de bir Super Mario, siz ne isterseniz. Ardından bu çizimleri art arda sıralayarak ufak videolar hazırlayın. İsterseniz Facebook ve Twitter'da da yayınlayın.

Face Swap

Ücretsiz ve eğlenceli bir fotoğraf uygulaması. Bu uygulama sayesinde, çektiğiniz fotoğraflarda yüz değişiklikleri yapabiliyorsunuz. Mesela iki kişiyseniz, birbirinizin yüzlerine sahip olabiliyorsunuz. Kullanımı gayet basit. Elde ettiğiniz ürünleri daha sonra Facebook ve Twitter gibi platformlarda da paylaşabiliyorsunuz.

#Sayfa#

Haftanın Windows Phone 8 oyun ve uygulamaları - 3 (13.12.2012)

Fantasia Painter Free

Bu program sayesinde birçok fantastik resim ortaya çıkarabilirsiniz. İster çektiğiniz resmin arkaplanını değiştirin, isterseniz de kendi resminiz üzerinde farklı uygulamalarda bulunun. Mesela bir kaplanın yüz çizgilerini kendi yüzünüze aktarmak ister misiniz? Evet, bu mümkü.

Lomogram

Resim ve ismindeki benzerlikten de anlaşılacağı üzere Instragram tarzı bir program.

42 filtre, 72 ışık efekti, 49 çerçeve ve çeşitli kesme biçme özellikleri barındıran programda hazırladığınız resimleri Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr gibi birçok sitede paylaşabiliyorsunuz.

Yandex Maps

Yandex Maps sayesinde gitmek istediğiniz adresleri kolayca bulabilir, bilgilere göz atabilir ve güncel trafik verilerini takip edebilirsiniz. Sokakların panoramik görüntüleri ve Türkçe dil desteği gibi birçok özelliği daha var.

Translator

Bu uygulama sayesinde, sesli ve yazılı çeviriler yapabiliyorsunuz. Ayrıca telefonunuzun kamerasıyla çektiğiniz yazıları da tercüme ettirebiliyorsunuz. Destekleyen diller arasında Türkçe de bulunuyor.

Tom and Jerry

Youtube'dan Tom ve Jerry'nin bölümlerini aratmaktan sıkıldınız mı? O halde bu uygulama tam size göre. Zira içerisinde 150 tane bölüm bulunuyor ve istediğinizi seçtiğinizde, cihazınız Internet'e bağlanarak o bölümü hemen karşınıza getiriyor. Özellikle çizgi film tutkunları için güzel bir uygulama.

Catcha Mouse!

Bu oyunda minik bir fareyi kontrol ediyoruz. Önümüze gelen haritada, tuzaklara ve fare kapanlarına dikkat ederek çıkışa ulaşmaya çalışıyoruz.

#Sayfa#

Haftanın Windows Phone 8 oyun ve uygulamaları - 2 (6.12.2012)

Photo Fun

Ücretsiz bir fotoğraf uygulaması olan Photo Fun sayesinde, çekeceğiniz veya arşivinizde bulunan fotoğraflarınıza ufak tefek eklentiler yapabilirsiniz. Bir gözlük ekleyin veya bıyık yerleştirin. Boyutlarını ve açılarını da parmaklarınızla ayarlayabiliyorsunuz.

Nerde Bu Otobüs

İstanbul'da yaşıyor ve hergün otobüslerle mi cebelleşiyorsunuz? O zaman bu program bir nebze de olsa işinize yarayabilir. Bing harita ve IETT'nin veri sisteminin yardımıyla hatlara göz atabilir, otobüslerin saatlerine ve o sırada nerede olduklarına göz atabilirsiniz.

Logos Quiz

Ünlü markaların logo ve isimlerinin bir kısımlarının yer aldığı, hafızanızla onların ne olduğunu bilmeye çalıştığınız bir bulmaca oyunu. Eğer bilemedikleriniz olursa, ipucu da isteyebiliyorsunuz oyundan.

SoundHound

Bir şarkı veya müzik duydunuz. Çok hoşunuza gitti, ama ne olduğunu bilmiyorsunuz. Bilen kimse de yok etrafta. O zaman ne yapmalısınız? SoundHound'u açın ve bir süreliğine şarkıyı dinletin. Analiz yaptıktan bir süre sonra size şarkıyı, ilgili sanatçı ve albümleri listeleyecektir. Bazen bulamıyor tabi, orası da ayrı mesele.

Paint

Windows'ta kullandığımız Paint'e benzer bir program. Tüm renkler ve kalem ucu seçenekleriyle, basit çizimler yapabiliyor, bunları kaydedebiliyorsunuz. Tabii ki parmağınızın yardımıyla.

#Sayfa#

Haftanın Windows Phone 8 oyun ve uygulamaları - 1 (30.11.2012)

Snake '97

Nokia'nın efsane oyunu Snake, Windows Phone 8 ile yeni telefonlara adım atıyor. Bunu yaparken, eski görselliğini ve seslerini de yitirmiyor tabii ki. Ayrıca oyun, Nokia 3210, 5110 gibi klasik telefonların tasarımıyla çerçeveleniyor.

Xbox Extras

Bu uygulama, Xbox deneyiminizi Windows telefonunuza taşıyor. Karkaterinizin tipini, saçlarını, aksesuarlarını ve giysilerini değiştirin, olabildiğince kişiselleştirin. Daha fazla seçenek için mağazaya da göz atabiliyorsunuz

Flixter

Vizyonda hangi filmler var, haberler, son fragmanlar neler, puanlamalar nasıl, nasıl yorumlar yapılmış? Hepsi ve daha fazlasını takip edebileceğiniz ücretsiz bir uygulama Flixter.

WNM Near Me

İnsanlarla iletişim kurmanın bir başka yolu. Bu uygulama sayesinde etrafınızda kim var kim yok görebilir, sohbete başlayabilir, resimler gönderip alabilirsiniz.

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Haftanın Windows Phone 8 Oyun ve Uygulamaları (Arşiv) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement