Microsoft'un Yeni Tarayıcısı Spartan'dan Sızıntı Görüntüler - Son Dakika
Teknoloji

Microsoft'un Yeni Tarayıcısı Spartan'dan Sızıntı Görüntüler

Microsoft\'un Yeni Tarayıcısı Spartan\'dan Sızıntı Görüntüler

Spartan'ın sızıntıları internete düşmeye başladı.

08.01.2015 11:44
Hasan Uğur Nayır - -

Microsoft'un tescilli web tarayıcıs Internet Explorer yıllardır yenilerek çıkıyor. Fakat IE, Google Chrome, Mozilla Firefox gibi diğer tarayıcılar karşısında kan kaybı yaşadı. Microsoft bu yüzden sil baştan yaparak yeni bir web tarayıcısı geliştiriyor. Şirket kullanıcı talepleri ile başa çıkmak için daha güçlü ve hızlı tarayıcı olan Spartan üstünde odaklanmış durumda.


Tarayıcı bazında Microsoft açısından çok ilerici olan güncelleme Windows 10'la birlikte gelecek. Gerçi Windows 10 bir ekosistemin merkezi durumunda, Microsoft'un derdi tüm cihazları tek platformda toplamak. Buna rağmen Spartan da odak noktalarında arasında görünüyor. Internet Explorer ismine göre kod adı da olsa Spartan ismi daha güçlü imaj sergiliyor.



Neowin yeni tarayıcının ekran görüntülerini yayınladı. Sitenin raporuna göre Spartan, diğer modern tarayıcılarla görünüm olarak benzerlik içeriyor. IE'den gelen estetik parçalar da var. Görseller içinde üstteki iki tanesi gerçek. En alttaki ise Noewin'in üstteki iki sızıntı görüntüye dayanarak hazırladığı kopya tarayıcı. Tamamının nasıl görülebileceğini ortaya çıkartmışlar. Bu arada kaynağa göre Cortana olmayacak. Bu noktada Cortana'nın olup olmayacağı halen belirsiz. Sesli asistanın olması ihtimali tarayıcıyı daha çok şekillendirecektir. Sizce Spartan başarılı olabilir mi? Beklentileriniz nedir?



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Microsoft'un Yeni Tarayıcısı Spartan'dan Sızıntı Görüntüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement