TTNET'in Projesi BM'ye Örnek Oldu - Son Dakika
Teknoloji

TTNET'in Projesi BM'ye Örnek Oldu

TTNET\'in Projesi BM\'ye Örnek Oldu

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, iyi toplum için iyi iş modeli anlayışıyla iş dünyasını harekete geçmeye davet etti.

23.09.2013 13:00  Güncelleme: 13:01

- Türkiye'de internet erişimi konusunda yürütülen projeler Birleşmiş Milletler (BM) örgütünün de dikkatini çekti. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) şirketleri iyi toplum için iyi iş modeli "Business Call to Action" (BCtA) çağrısıyla iş dünyasını harekete çağrı yaptığı organizasyonuna, Türkiye'den davet alan ilk şirket TTNET oldu. TTNET'in Türkiye'nin internet penetrasyonunu artırmak için attığı adımlar, Birleşmiş Milletler'de örnek gösterildi. Kalkınmada öncelikli bölgeler için geliştirilen, interneti online eğitim ile birleştiren ve yüz yüze internet okuryazarlığı eğitimi de içeren paket, UNDP'ye kabul edilerek örnek projeler arasında sayıldı.

73 şirket katıldı

TTNET'in Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, New York'ta, "İnternet Herkes İçin" adını verdikleri projeyi, Birleşmiş Milletler bünyesinde faaliyet gösteren ve dünyanın önde gelen 73 şirketinin dahil olduğu BCtA ağında tanıttı. TTNET'in UNDP tarafından örnek gösterilen 'İnternet Herkes İçin' projesi dev firmalara anlatıldı. Kaya, "Böylelikle BCtA organizasyonunun tarihinde ilk kez bir Türk şirketi olarak yer aldık ve bundan büyük onur duyduk" dedi. İnternet ve internet tabanlı dijital platformların yaygınlaşmasının, Türkiye'nin son yıllarda yakaladığı ekonomik gelişmenin sürdürülebilir olmasına önemli bir katkı sağlayacağına inandıklarını vurgulayan Kaya, "Bu hedefe ulaşmak için online nüfusu artırmayı hedefliyoruz" diye konuştu. '

'İnternetin kapısını her kesime açtık'

Abdullah Kaya, "İnternet Herkes İçin' yaklaşımı doğrultusunda, internet erişimi ile online eğitim platformu Vitamin'i birleştirdiklerini ifade etti. Kaya, Kaya, "Çocuklara ve gençlere online eğitimle değer katarak, bilgiye erişim engeli olan herkesin internetin sunduğu imkanlara ulaşmasını hedefledik. İnternetin kapılarını herkese açtık" diye konuştu.

Herkese uygun şekilde tasarlandı

Business Call to Action Direktörü Sahba Sohbani, "Tüm gelir gruplarına hitap edecek şekilde tasarlanmış program ile TTNET'in sunduğu genişbant hizmetinin Türkiye'deki bölgeler arası sayısal uçurumu azaltabilecek itici bir güç olacağına inanıyoruz. Bu iş modeli bölgede diğer fırsatları teşvik edecek" dedi.

Programda 73 dev şirket yer aldı

Coca-Cola, PepsiCo, Pfizer, Microsoft, IKEA, Thomson Reuters gibi uluslararası şirketlerin dahil olduğu 73 üyesi bulunan BCtA ağına, Türkiye'den katılan ilk şirket TTNET oldu.

2008'de kuruldu, kar amacı yok

BCtA, Birleşmiş Milletler'in Binyıl Kalkınma Hedefleri'ne ulaşmak üzere, şirketleri ticari başarıyla birlikte kalkınma etkisi yaratacak iş modelleri geliştirmelerini teşvik etmek için 2008'de kuruldu. Kar amacı gütmeyen bir platform olan BCtA'nın kurucuları arasında Australian Agency for International Development, Dutch Ministry of Foreign Affairs, UK Department for International Development, Clinton Global Initiative gibi 8 uluslararası kuruluş var.

Kaynak: Timur Sırt/ Sabah

Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji TTNET'in Projesi BM'ye Örnek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement