Yahoo'dan Tumblr İçin Dev Teklif! - Son Dakika
Teknoloji

Yahoo'dan Tumblr İçin Dev Teklif!

Yahoo\'dan Tumblr İçin Dev Teklif!

Yahoo, 108 Milyon’dan fazla blogun kayıtlı olduğu ücretsiz blog hizmeti Tumblr’ı satın almaya çok yakın. İşte Yahoo’nun Tumblr için ödemeyi kabul ettiği rakam ve konu ...

21.05.2013 17:29

Yahoo, 108 Milyon'dan fazla blogun kayıtlı olduğu ücretsiz blog hizmeti Tumblr'ı satın almaya çok yakın. İşte Yahoo'nun Tumblr için ödemeyi kabul ettiği rakam ve konu hakkındaki son gelişmeler:

Güzel CEO'su Marissa Mayer öncülüğünde yatırımlarına devam eden Yahoo, satın almalara doymuyor. Daha önce çeşitli mobil uygulamaları satın alan, yeni hizmetleri yayına sokan ve mevcut servisleri için yenilikler sunan Yahoo, şimdi de bir süredir peşinde koştuğu Tumblr'ı satın almak üzere.

Bu satın alma için 1 Milyar Dolar'ı gözden çıkardığı konuşulan köklü şirketin son olarak 1.1 Milyar Dolar ödemeyi kabul ederek anlaşmayı sağladığı ifade ediliyor. Daha önce Facebook ve Microsoft'un da satın almak için girişimlerde bulunduğu Tumblr'ın yeni sahiplerine geçişinin bugün düzenlenecek bir basın toplantısında duyurulması bekleniyor.

Marissa Mayer'in Planları Tıkır Tıkır İşliyor

Yahoo'da göreve başladığı andan itibaren yeni bir sürecin başladığını ve Yahoo'nun mobil odaklı bir dönüşüm içine gireceğini her fırsatta dile getiren Marissa Mayer, bu odakta satın almalar yapmaya devam ediyor. Tumblr'ın alınması da bu noktada önemli bir hamle zira aylık 70 milyon tekil ziyaretçiye ulaşan sitenin 18 milyon ziyaretçisi mobil cihazlardan erişim sağlıyor. Bu hiç de yabana atılacak bir rakam değil ki zaten Tumblr'ın böylesine stratejik bir öneme sahip olmasının altında da en temelde bu neden yatıyor. Bakalım Marissa Mayer bize daha ne gibi güzel sürprizler yapacak. Bekleyelim görelim.

Kaynak: Scroll.com.tr

Son Dakika Teknoloji Yahoo'dan Tumblr İçin Dev Teklif! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement