Amerika Geleceğin Savaş Gemisi USS Zumwalt'u Atlas Okyanusu'na İndirdi - Son Dakika
Yaşam

Amerika Geleceğin Savaş Gemisi USS Zumwalt'u Atlas Okyanusu'na İndirdi

Amerikan Donanması, yeni nesil savaş gemisi USS Zumwalt'u Atlas Okyanusu'na indirdi. 3 savaş gemisi büyüklüğünde olan gemi, radarlarda balıkçı teknesi boyutlarında gözüküyor.

10.12.2015 17:20  Güncelleme: 17:29

Dünya, Suriye iç savaşı ekseninde Akdeniz'de tırmanan gerilime odaklanırken, Amerika Donanması, yeni nesil savaş gemisi USS Zumwalt'ı Atlas Okyanus'nda test etmeye başladı.

Yeni nesil savaş gemisine, 2. Dünya Savaşın'da Amerikan Deniz Kuvvetleri'nde moral motivasyonu yüksek tutması ile tanınan aynı zamnda donanmanın en genç subayı da olan Elmo Russell Zumwalt'ın ismi verildi.

185 METRE VE 15 BİN TON

Teknik olarak DDG1000 olarakta bilinen yeni nesil destroyer, hem dış görünümü ile hem de çalışma presipleri açısından alışılmış savaş gemilerinden çok farklı. USS Zumwalt, 185 metrelik boyu ve 15 bin ton ağırlığı ile Amerikan Donanması'nın en büyük savaş gemisi oldu. Büyük ölçüde otomatik sistemlerle donatılan USS Zumwalt, oto kontrol sistemi ile gemi personeli sayısını 9'da bir oranında azaltıyor.

Geminin eletronik aksamı ve silah sistemlerini üreten Raytheon adlı silah firması, hazırladığı tanıdım videosunda USS Zumwalt'un, 3 normal savaş gemisi büyüklüğünde olduğunu ve ortalama bir savaş gemisinde bulunan 158 kişilik personelin yüzde 10'u kadar personelle çalışabildiğinin altını çizdi.

RADARLARDA BALIKÇI TEKNESİ KADAR GÖZÜKÜYOR

Hem deniz üstü hedefleri, hem de hava hedeflerini füzeyle vurabilecek kapasitede olan USS Zumwalt, tüm büyüklüğüne rağmen radarlarda küçük bir balıkçı teknesi kadar gözüküyor. Amerikan medyasındaki iddialara göre kongreden ayrılan oldukça yüksek bir bütçe ile inşaa edilen yeni nesil savaş gemsinden sadece 3 tane yapılması planlanıyor. Devasa geminin gelecekteki araştırma geliştrime faliyetleri için labarotuvar görevi göreceği de iddialar arasında.



Amerika Geleceğin Savaş Gemisi USS Zumwalt\'u Atlas Okyanusu\'na İndirdi

Son Dakika Yaşam Amerika Geleceğin Savaş Gemisi USS Zumwalt'u Atlas Okyanusu'na İndirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • sarıncalı: Bilal alır,gemicik mış nasilolsa 13 14 Yanıtla
  • tosun: Mazotmu benzinmi yakiyor abi.? Bizimkisi tezekle yürüyorda... 13 0 Yanıtla
  • Mismisci abuzer: Satlikmi panpa 13 0 Yanıtla
  • kafa: onlar bize uzak abi daha kırıkkale tabancayı görünce uzay silahımı diyok abi 9 1 Yanıtla
  • HAK NEYSE O: LÜTFEN OKUYUNUZ! İnsanoğlu Dünya ile Allah (cc) arasındaki bir menzilde yaratılmıştır. İnsan hangi tarafa yaklaşırsa, Diğer taraftan Bir O kadarda uzaklaşır. Eninde sonunda altına gömüleceğimiz bu Dünya’yamı, Yoksa bu Dünya’yıda yaratan Allahamı (cc) yaklaşmalıyız? 5 3 Yanıtla
  • METO: Kaç yapıyor abi? 5 1 Yanıtla
  • dicle: abd savas gemisi uapsin bilal oglan ve babasi gmicik ve restorancik alsin verin koyunlar verin meeeeee 5 1 Yanıtla
  • TÜRK = RAMBO: Putin kendisini dev aynasında görüyor, kaç aydır silahsız Türkmenlerle zor mücadele veriyor. Türkiye onları paramparça eder, kendilerine güven olmadıkları için gösterişle göz dağı vermeye çalışıyorlar. Ayrıca burdaki ezik pkklı sempatizanlara sesleniyorum ne kendinize ne de Rus ve ya başkalarına güvenmeye hiç gerek yok T.C nice öyle hayali düşüncelileri görmüş geçirmiştir sirada sadece sen olabilirsin başka birşey değil.bizim Rambo kahramanımız yok çünkü her Türk RAMBO TÜRKÜN GÜCÜNÜ GÖRECEKSİNİZ 2 2 Yanıtla
  • Usa: Congratulations. 2 0 Yanıtla

Advertisement