Ben Sözün Tozunu Aldım' Söyleşisi - Son Dakika
Yaşam

Ben Sözün Tozunu Aldım' Söyleşisi

Ben Sözün Tozunu Aldım\' Söyleşisi

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği tarafından Ünlü Şair Ramiz Rövşen’in katılımı ile ’Ben sözün tozunu aldım’ etkinliği düzenlendi.

29.10.2018 12:02

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği tarafından Ünlü Şair Ramiz Rövşen'in katılımı ile 'Ben sözün tozunu aldım' etkinliği düzenlendi.

Taşbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa çok sayıda davetli vatandaş katıldı. Program öncesinde Cumhuriyet'in kuruluşunun 95'inci yıl dönümü kutlandı. Ardından sahneye gelen 72 yaşındaki Azerbaycanlı Şair Ramiz Rövşen, şiirlerinden örnekler okuyarak bilgiler verdi. Şiirlerinde azatlık, vatan ve sevgi konularının işlendiğini belirten Rövşen, Sovyet baskısı altında şiirlerini okuyuculara ulaştırmakta güçlük çektiklerini ve bazı şiirlerini uzun yıllar sonra yayınlayabildiğini aktardı. Katılımcıları geçmiş yıllara götüren Rövşen, gençlere de seslenerek Türkçe'yi doğru kullanmaları gerektiğini aktardı.

Söyleşi sonunda kapanış konuşmasını yapan Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Uzm. Ecz. Cavid Aydın, uzun zamandır bu etkinliği beklediklerini ve epey emek harcadıklarını vurguladı. Aydın tarafından Şair Ramiz Rövşen'e plaket takdim edilirken hatıra fotoğrafı da çektirildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Ben Sözün Tozunu Aldım' Söyleşisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement