'Çete Ayşe'nin Çekimleri 8 Kasım'da - Son Dakika
Yaşam

'Çete Ayşe'nin Çekimleri 8 Kasım'da

\'Çete Ayşe\'nin Çekimleri 8 Kasım\'da

Milli Mücadele'nin kadın kahramanlarından Aydınlı 'Çete Ayşe'nin hayatının anlatılacağı filmin çekimleri 8 Kasım'da başlacak.

19.10.2010 17:18

Milli Mücadele'nin kadın kahramanlarından Aydınlı 'Çete Ayşe'nin hayatının anlatılacağı filmin çekimleri 8 Kasım'da başlacak. Film, Aydın merkez ve ilçelerinde çekilecek.

'Çete Ayşe'nin basına tanıtım toplantısı Aydın'da düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan toplantıya yapımcı firma Kuter Grup Genel Müdürü Adem Koçyiğit, başrol oyuncusu Banu Öztürk, yardımcı oyuncular Ayça Yavuz, Selahattin Taşdöğen, 'Çete Ayşe' kitabının yazarı Sabahattin Burhan, filmin yönetmenliğini yapacak olan Yusuf Güven ve davetliler katıldı.

Kuter Grup Genel Müdürü Adem Koçyiğit, filmi çekmekteki amaçlarının en önemlisinin gençlere milli mücadele tarihini anlatmak olduğunu söyledi. Aynı zamanda yörenin efelik kültürüne de gerekli değerin verilmesini istediklerini belirten Koçyiğit, Kurtuluş Savaşı'na da kadın gözüyle bakacaklarını anlattı. 2 milyon lira olarak planladıkları bütçenin 4 milyon liraya çıktığını kaydeden Koçyiğit, "Hiçbir gişe kaygımız yok. Özellikle çekimlerde bu yörede yaşayan o dönemin efelerinin torunlarının bize başvurmasını istiyoruz. Onlara çekimlerde yer vermek istiyoruz. Filmimizi yurt dışında da gösterime sokacağız. Bu aynı zamanda Aydın'ın da kültürel ve turistik açıdan tanıtımı demek. Bu açıdan Aydın'daki tüm idareci ve vatandaşlarımızı yanımızda görmek istiyoruz" dedi. Koçyiğit filmin tamamlanmasının ardından tüm okullarda gösteriminin yapılmasını hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Filmin başrol oyuncusu Banu Öztürk de Aydın'a geldiği ilk günden beri farklı duygular içinde olduğunu belirtti. Öztürk, "Çete Ayşe sanki içime işledi. Kitabı ağlayarak okudum. Bu filmde Türk kadınının gerçek yüreğini izleyiciye yansıtacağız. Aydın'da bulunduğum 9 günden beri efe yüreğinin nasıl attığını öğrendim" dedi. Çete Ayşe'nin en yakın arkadaşı Çiftlik'li Kübra'yı canlandıracak olan oyuncu Ayça Yavuz da milli mücadelenin en önemli kadın kahramanlarından birinin anlatılacağı bir filmde rol almanın heyecanını yaşadığını belirtti. Deneyimli oyuncu Selahattin Taşdöğen, 'Çete Ayşe' gibi kadın kahramanların ülkenin pek çok bölgesinde bulunduğunu kaydederek, filmin o dönemin ruhunu ve gerçeklerini tüm çıplaklığı ile yansıtacağını kaydetti. Yönetmen Yusuf Güven ise konuşmasında dönem filmi çekmenin Türkiye'de ki zorluklarından bahsederek, "Bu sebep den dolayı Aydın İl genelindeki pek çok farklı mekanda çalışacağız. Amacımız seyredilebilir bir film yapmak" diye konuştu.

Önder YILDIRIMCAN - AYDIN/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam 'Çete Ayşe'nin Çekimleri 8 Kasım'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement