Karnında 'Balonlaşma' Olan Hastaya 'Kansız' Tedavi - Son Dakika
Yaşam

Karnında 'Balonlaşma' Olan Hastaya 'Kansız' Tedavi

Karnında \'Balonlaşma\' Olan Hastaya \'Kansız\' Tedavi

Lokman Hekim Sincan Hastanesi’nde karnında ‘balonlaşma’ rahatsızlığı olan hasta, kansız ve kesiksiz EVAR yöntemiyle tedavi edildi.

24.03.2014 13:33

Lokman Hekim Sincan Hastanesi'nde karnında 'balonlaşma' rahatsızlığı olan hasta, kansız ve kesiksiz EVAR yöntemiyle tedavi edildi. Hasta uyutulmadan, kasıktan girilerek gerçekleştirilen yöntem sayesinde hasta aynı gün ayağa kalktı.

Lokman Hekim Sincan Hastanesi'nde Doç. Dr. Mahmut Mustafa Ulaş, Dr. Abdullah Çolak ve Dr. Mehmet Uslu'dan oluşan Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi ekibi önemli bir tıbbi başarıya imza attılar. "Abdominal Aort Anevrizması" adı verilen halk tabiriyle 'balonlaşma' rahatsızlığı bulunan 74 yaşındaki hasta Ali Ünal, EVAR yöntemi ile tedavi edildi. Doç. Dr. Mahmut Mustafa Ulaş, operasyonla ilgili şunları söyledi:

"Ana yaşı 74 olan hastamızın karnında halk tabiriyle 'balonlaşma' dediğimiz Abdominal Aort Anevrizması mevcuttu. Hastamız kardiyak problemler nedeniyle açık cerrahiye uygun değildi ve yüksek risk taşıyordu. Son zamanlarda dünyada ve ülkemizde de popüler olan 'EVAR yöntemi' diye adlandırdığımız yöntemle kasıktan girerek, kansız bir şekilde hastamızı uyutmadan işlemi gerçekleştirdik. İşlemin olduğu gün ayağa kalkan hastamızı şifayla taburcu ettik. Teknolojinin avantajlarını kullanmak hem hastalarımız hem de biz hekimler için mutluluk verici."

Lokman Hekim Sincan Hastanesi'nde ilk kez uygulanan 'EVAR yöntemi' ile şifa bulan ve taburcu olan hasta Ali Ünal ise, "Lokman Hekim Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi ve Anjio ekibine çok teşekkür ediyorum. Lokman Hekim'i özellikle seçtik ve güvendik. Buradaki güler yüz, ilgi ve kaliteli hizmette emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

EVAR YÖNTEMİ

Riski yüksek ameliyatlara uygulanan EVAR (EndoVascular Aneurysma Repair) damar içerisinden girerek balonlaşmış, yırtılmış veya patlamış olan damarın tamir edilme yöntemidir. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Karnında 'Balonlaşma' Olan Hastaya 'Kansız' Tedavi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement