Öğrenciler Geleceklerini Kodluyor - Son Dakika
Yaşam

Öğrenciler Geleceklerini Kodluyor

Manisa Valiliğinin 2015 yılında hayata geçirdiği ve geleceğin bilgisayar programcılarını yetiştirmeyi hedefleyen “Kodla(Ma)nisa” projesi kapsamında, il genelinde açılan atölyelerde eğitim gören 11-14 yaş arası öğrenciler, geliştirdikleri robotik...

27.03.2017 10:59

Manisa Valiliğinin 2015 yılında hayata geçirdiği ve geleceğin bilgisayar programcılarını yetiştirmeyi hedefleyen "Kodla(Ma)nisa" projesi kapsamında, il genelinde açılan atölyelerde eğitim gören 11-14 yaş arası öğrenciler, geliştirdikleri robotik yazılımlar ve mobil uygulamalarla teknolojik anlamda geleceğin Türkiye'si için umut veriyor.

Gelecekte işgücünde insan emeğine dayalı sektörlerin azalacağı, daha çok yazılım ve robotik sistemli sektörlerin ön planda olması beklenirken, gelişmiş ülkelerle aynı anda kodlama eğitimlerine başlayan ülkemizdeki öğrenciler, erken yaşta teknolojiye ayak uydurarak, geleceğin dünyasında söz sahibi olmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Türkiye'de ilk kez dönemin Manisa Valisi Erdoğan Bektaş öncülüğünde Manisa'da başlatılan "Kodla(Ma)nisa" projesi kapsamında, geleceğin bilgisayar dehalarını yetiştirmek amacıyla il genelinde kodlama atölyeleri açıldı. Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak Halk Eğitim Merkezi içerisinde açılan kodlama atölyesine 11-14 yaş arasındaki öğrenciler haftanın belirli günlerinde gelerek, 3 boyutlu tasarım, elektronik, robotik tasarım ve kodlama, web tasarımı ve mobil uygulamalar hakkında eğitim alıyor. 115 öğrencinin eğitim gördüğü atölyede öğrenciler kısa sürede öğrendikleri bilgilerle kendilerine ait robotik yazılımlar ve mobil uygulamalar geliştirdi. Manisa Kodlama Atölyesinden sorumlu Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Bilişim Teknoloji Öğretmeni Barış Altun'un öncülüğünde verilen eğitimlerde öğrenciler gelecekte Türkiye'nin özellikle savunma sanayisine katkıda bulanabilecek yazılımlar geliştirmeyi hedeflediklerini ifade ettiler.

Atölyede parça parça birleştirilerek oluşturulan insan şeklindeki oyuncağa kodlar yazarak komut veren Ali Rıza Çevik Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Talha Kafkas, kodlama merakının okuldaki bilişim teknoloji dersinde başladığını söyledi. Gelecekte hayatı kolaylaştıracak her türlü yazılıma katkısı olmasını istediğini kaydeden Kafkas, robotik alanda çalışmalar yapmak istediğini sözlerine ekledi.

Aldığı eğitim sonrası cep telefonları için uygulama yazmaya başlayan Ali Rıza Çevik Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Zeynep Baysal ise bugüne kadar kendisine ait 15 adet uygulama geliştirdiğini söyledi. Başta hesap makinesi olmak üzere, öğrenciler için haftalık ders programı uygulaması hazırlayan Baysal, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer için de özel uygulama geliştirdiğini belirtti. Baysal, "Uygulama yazmak çok zor bir şey değil. Bence herkes yazabilir. Burada aldığımız eğitimler okuldaki derslerimize de olumlu yönde katkı sağlıyor. Sayısal zeka ve problem çözme yeteneğimiz gelişiyor. Büyüyünce bilişim ile ilgili bir alanda çalışmak istiyorum" dedi.

Atölyede eğitim gören bir diğer öğrenci Sait Koca ise yazılım ve robotik alanda kendisini daha fazla geliştirerek, Amerika veya İstanbul'da çalışmak istediğini vurguladı.

Öğrenciler Geleceklerini Kodluyor
Kaynak: DailyMotion.com

Son Dakika Yaşam Öğrenciler Geleceklerini Kodluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement