Proje Fuarı ve Yarışması 2018" Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yaşam

Proje Fuarı ve Yarışması 2018" Gerçekleştirildi

Proje Fuarı ve Yarışması 2018" Gerçekleştirildi

Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Sanayi Odası (ESO) iş birliği ile bu yıl 11. düzenlenen “Proje Fuarı ve Yarışması 2018” Eskişehir Sanayi Odası Fuaye Alanı’nda gerçekleştirildi.

09.05.2018 12:08

Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Sanayi Odası (ESO) iş birliği ile bu yıl 11. düzenlenen "Proje Fuarı ve Yarışması 2018" Eskişehir Sanayi Odası Fuaye Alanı'nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan'ın yanı sıra, Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programda açılış konuşmasını yapan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Proje Fuarı ve Yarışması 2018'in her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla gerçekleşeceğini söyledi. Rektör Gündoğan, "Anadolu Üniversitesi olarak sadece sözde değil, uygulamalarımızla da üniversite-sektör iş birliğine her zaman önem vermeye çalıştık. Dolayısıyla bu iş birliğimizden dolayı sanayi odamıza teşekkür ediyorum. Üniversitemizde yapılan araştırmaları ve bunların sonuçlarını sanayicilerimiz, iş adamlarımız ve bu bilgiye ihtiyaç duyanlarla buluşturabildiğimiz oranda ülkemiz daha büyük gelişmelere yelken açacaktır. Özellikle bu tür fuarların öğrencilerimiz açısından motive edici olduğunu düşünüyorum ve önümüzdeki günlerde daha büyük şeyler başaracağımıza inanıyorum. Sonuç olarak fuara katılan ve büyük emek veren öğrencilerimize, danışman hocalarımıza, ev sahipliğinden dolayı sanayi odamıza teşekkür ediyorum" dedi.

"Küreselleşen dünyaya ayak uydurmak için çaba sarf ediyoruz"

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaytakoğlu ise, "Küreselleşen dünyaya ayak uydurmak için çaba sarf ediyoruz. Böylece bu yıl düzenlediğimiz etkinliğe, 180 proje ile 370 öğrencimiz katıldı. Çalışmalarımızla mühendislik fakültesi olarak Türkiye'de 19., dünyada ise 953. sırada yer aldık. Hedefimiz önümüzdeki çalışmalarla da fakültemizi en iyi yerlere getirmek. Dolayısıyla gerçekleştirmek istediğimiz hedefe ulaşmada Proje Fuarı ve Yarışması etkinliğinin devamlılığı, başarısı bizler için çok önemli" diye konuştu.

Son olarak her yıl fuara katılımın artış gösterdiğini ve bundan memnuniyet duyduklarını ifade eden Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Recep Taşel de üniversite-sanayi iş birliğini gelecek yıllarda da sürdürmek istediklerini, tüm projelere açık olduklarını ve yetişmiş, eğitimli insanlara ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Naci Gündoğan, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin hazırladıkları proje stantlarını ziyaret etti. Etkinliğin sonunda ise, projeleri başarılı görülen öğrenciler için ödül töreni yapıldı. Dereceye giren öğrenciler ve bölümleri ise şu şekilde:

"Bilgisayar Mühendisliği Bölümü; Belemir Çilingir, Devlet Amanov, Anton Olkhovskiy Gözde Arslan, Munter Ali Al-Absi, Aida Pandur, Mikail Kaan Kulak, Eda Güvenç, Yiğit Mustafa Güney, Çevre Mühendisliği Bölümü; Bengü Ceren Kurtalan, Koray Yağcı, Umut Geyik, Bilgesu Ulusoy, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü; Yusuf Aksoy, Okan Düzyel, Mehmet Bulur, Nuri Özbeyi Ömer Cihan Ekiner, Nevzat Elmas, Oğuzhan Emre Ardıç, Muhammet Doğan, Aziz Taşkıran, Tugay Karapınar, Endüstri Mühendisliği Bölümü; Yüksel Siloğlu, Şeyda Çıraklı, Kamile Öner, Tufan Ezici, Osman Demirel, Kaan Eker, İsmail Muhammet Sarıkulak, İnşaat Mühendisliği Bölümü; Onur Uzun, Selahattin Attepe, Furkan Aydın, Pınar Cansu Yalın, Kimya Mühendisliği Bölümü; Ataoğul Mert Tekel, Enes Duman, Ebru Doğan, Gizem Ergin, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü; Tuğçe Önal, Dilan Yıldız, Yiğit Akbaş." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Proje Fuarı ve Yarışması 2018' Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement