Siirt Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Kapalı Sistemle Ameliyat Yapıldı - Son Dakika
Yaşam

Siirt Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Kapalı Sistemle Ameliyat Yapıldı

Siirt Devlet Hastanesi\'nde İlk Kez Kapalı Sistemle Ameliyat Yapıldı

Siirt Devlet Hastanesi'nde bir hastaya ilk kez kapalı sistemle ameliyat yapıldı.

31.10.2013 11:54

Siirt Devlet Hastanesi'nde bir hastaya ilk kez kapalı sistemle ameliyat yapıldı.

Baykan ilçesinde oturan 8 çocuk annesi Gariban Arde (41), çektiği rahatsızlık nedeniyle Siirt Devlet Hastanesi Üroloji Polikliniği'ne başvurdu. Yapılan muayene ve tetkikler sonucu hastanın safra kesesinde 3 santimlik taş olduğu tespit edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Onur Serin ile Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zafer Demir, bulantı ve aşırı karın ağrısı şikayeti üzerine ameliyata aldıkları hastayı ilk kez kapalı sistemle ameliyat etti. Ameliyatla hastanın safra kesesinde bulunan taş çıkarıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Üroloji Uzmanı Op. Dr. Onur Serin, ameliyatın Siirt Devlet Hastanesi'nde ilk kez yapıldığını söyledi. Op. Dr. Serin, "Yaklaşık bir saat süren kapalı ameliyatla hasta yan yatırılıp dört delik delinerek safra kesesi ve taşları alındı. Başarılı bir ameliyat sonrası hastanın safra kesesinden taş çıktı. Taşın büyük olması hastanın aşırı ağrı çekmesine neden oluyordu. Hastanın sağlık durumu iyiye gidiyor. Kendini iyi hissetmesi durumunda önümüzdeki birkaç gün sonra taburcu edeceğim. Ayrıca bölgede çok nadir olarak yapılan bu sistem, Siirt Devlet Hastanesi'nde ilk kez yapıldı" dedi.

Yaklaşık dört aydır karın ağrısı çektiğini belirten hasta Gariban Arde, "Dayanamayacak duruma gelmiştim. Yapılan muayene ve tetkiklerde safra kesemde taş olduğu tespit edildi. Doktorlara teşekkür ediyorum" diye konuştu. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Siirt Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Kapalı Sistemle Ameliyat Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement