1-7 Mart Muhasebeciler Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

1-7 Mart Muhasebeciler Haftası Kutlamaları

1-7 Mart Muhasebeciler Haftası Kutlamaları

1-7 Mart Muhasebeciler Haftası dolayısıyla düzenlenen yemekte, Kayserili muhasebeciler bir araya geldi.

02.03.2014 10:53

1-7 Mart Muhasebeciler Haftası dolayısıyla düzenlenen yemekte, Kayserili muhasebeciler bir araya geldi.

Bir otelde düzenlenen etkinliğe Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı Suat Özsoy ve Kayseri'de görev yapan muhasebeciler katıldı. Programda konuşan Vali Orhan Düzgün, henüz lise yıllarındayken muhasebeyle tanıştığını söyledi. Mesleki olarak muhasebeciliğin çok önemli olduğuna dikkat çeken Düzgün, "Henüz 14 yaşındayken benim okuduğum okul Maliye Meslek Lisesiydi. Lise çağlarında vergi ve usul kanunlarını, gelir vergisi kanununu, kurumlar vergisi, 1050 muhasebeyi umumiye kanunu ve daha birçok lise biterken öğrenmiş olarak mezun oldum. Ancak daha sonra kulvar değiştirerek, mülki idare mesleğine yöneldik ama tabi devlette her zaman maliyenin yeri önemli. Kamu harcamalarının yeri önemli. Bu hafta muhasebeciler haftasıyla beraber aynı zamanda vergi haftası. Devlet tabi insanların bir arada huzur ve güven içerisinde yaşayabilmesi için oluşturulmuş bir kavram. Bir arada yaşamanın gerektirdiği bazı harcamalarla, kamu gelirleri de başta olmak üzere, sizin de bildiğiniz gibi devletin değişik kaynaklarından elde ediliyor. Sizler de devlete vergi veren mükelleflerle vergi toplayan, vergi daireleriyle çok önemli bir köprü görevi yürütüyorsunuz" diye konuştu.

Muhasebeciliğin zor bir meslek olması sebebiyle icra edilmesinin de buna paralel olduğunu kaydeden AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, "Tabi muhasebecilik mesleği çok zor bir meslek. İcra edilmesi zordur. Her zaman esnafımızın, sanayicimizin yükünü sırtımızda taşırız. Biz bunun ağırlığını ömrümüz boyunca hissettik. Hissetmeden de duramayız. Yaptığımız işler sürekli kontrol edilir. Birileri tarafından denetlenir. Eksik ve hatalı iş yapmamaya çalışırız. Bunlar gerçekten stresli bir meslek hayatıdır. Ancak zevkli ve saygın bir meslek. Bundan dolayı da gururluyuz" ifadelerini kullandı.

Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Suat Özsoy ise, mesleki sorunların çözümü için bir takım faaliyetlerde bulunacaklarını vurguladı. Özsoy, "Bizim açımızdan mesleğimiz açısından önemli bir gün. Bundan sonraki süreçte son başkanlar kurulunda aldığımız karar gereği 1 gün bize yeterli gelmiyor. 1-7 Mart'ı artık Muhasebe Haftası olarak kutlayacağız. Mesleğimizi, meslektaşımızın sorunlarını ve bulunduğu konumu ifade etme noktasında bir takım faaliyetlerde bulunacağız" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 1-7 Mart Muhasebeciler Haftası Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement