19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

Tavşanlı ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı

19.09.2013 18:30

19 Eylül Gaziler Günü, Tavşanlı ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda çelenklerin sunulmasıyla başlayan programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ömer Turan, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Atabay, İlçe Emniyet Müdürü Saffet Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Levent Kayık, Tunçbilek Belediye Başkanı Mutahhar Temel, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İlhami Aydın, ilçede hizmet veren gazi ve şehit dernekleri, bölgede bulunan gaziler, sivil toplum, kamu kurum ve  kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tavşanlı Garnizon Komutanlığı Kıdemli Başçavuş Memduh Korkutoğlu yaptı. Canlarını vatan yolunda ortaya koyan şehit ve gazilere şükran duygularını ifade ederek "Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal'e Gazi unvanının verildiği 19 Eylül Günü'nü Gaziler Günü olarak kutlamaktayız" diyen Korkutoğlu, barış içinde yaşamayı ilke edinen Türk ulusunun bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü tehdit edenlere karşı verdiği kahramanca savaşların şanlı zaferlerle dolu tarihimizi kazandırdığını söyledi.

"Türk vatanı Türk'ün kanının sulanarak yoğrulan coğrafyamızda bayrağımız rengini şehit kanlarından almıştır" diyen Korkutoğlu, "Bize vatanımızı kazandıranlar şehitler ve gazilerimizdir. Onun için onlara ebediyen minnet ve şükran borçluyuz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra, Tavşanlı Belediyesi tarafından gazi ailelerine ve şehit yakınlarına yemek verildi.

Kaymakam Hatipoğlu, yemekte yaptığı konuşmada, "Her zaman biz bir aile olarak kalacağız. Sıkıntılarımızı da sorunlarımızı da birlik beraberlik halinde çözüme ulaştıracağız" dedi.

İkindi namazından önce Tavşanlı Ulu Camisi'nde vefat eden gazi ve şehitler için Mevlid-i Şerif okutuldu. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement