2014 Cev Gençlik Olimpiyat Oyunları Kıta Elemeleri Finalleri - Son Dakika
Yerel

2014 Cev Gençlik Olimpiyat Oyunları Kıta Elemeleri Finalleri

2014 Cev Gençlik Olimpiyat Oyunları Kıta Elemeleri Finalleri

2014 CEV Gençlik Olimpiyat Oyunları Kıta Elemelerinin finalleri, 15 17 Mayıs'ta Antalya'da yapılacak.

12.05.2014 16:27  Güncelleme: 09:06

2014  Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Gençlik Olimpiyat Oyunları Kıta Elemeleri finallerinin, 15-17 Mayıs'ta  Antalya'da yapılacağı bildirildi.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci, yarışma direktörü Emel Öztürk, teknik sorumlu Gönenç Bengisun ve turnuvada mücadele edecek Plaj Voleybolu Türk Milli takımlarının kaptanları Sencer Urer, Rıfat Kantarcıoğlu, Esra Betül Çetin ve Merve Nezir ile Antalya'daki Uygulama Oteli'nde basın toplantısı düzenledi.

Değirmenci, toplantıda yaptığı konuşmada, CEV Gençlik Olimpiyat Oyunları Kıta Elemeleri finallerinin 15-17 Mayıs'ta  Akdeniz Üniversitesi içerisinde yeni açılan plaj voleybolu kamp merkezinde yapılacağını söyledi.

Kamp merkezinin en büyük misyonunun, plaj voleyboluna yeni oyuncu ve antrenörler yetiştirmek, yerel ve ulusal organizasyonlar için merkez haline gelmek olduğunu aktaran Değirmenci, şöyle konuştu:

"Burada, hem profesyonel hem şehir liglerini hem de okul müsabakalarını oynatacağız. Amacımız önce Antalya'da plaj voleybolu kitlesi yaratmak. Antalya, bunun için mevsimsel ve operasyonel olarak en uygun bölge. Havası 9 ay boyunca iyi. Tüm yıl bu operasyonu yapabiliyoruz. O nedenle plaj voleybolunda Antalya merkez olarak belirlendi."

-22 farklı ülkeden 36 takım mücadele edecek

Turnuva hakkında bilgi veren teknik sorumlu Gönenç Bengisun da Gençlik Olimpiyat Oyunları'nın ikinci defa düzenlendiğini hatırlatarak, plaj voleybolunun ise olimpiyatlara bu yıl ilk defa dahil olduğunu belirtti.

Bengisun, 22 farklı ülkeden bayanlarda ve erkeklerde 18'er takımın, finallerde mücadele edeceğini aktararak, müsabakalar sonunda ilk 6 içerisine giren takımların 16-28 Ağustos tarihlerinde Çin'in Nanjing kentinde düzenlenecek 2014 Gençlik Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde edeceğini kaydetti.

Yarışma direktörü Emel Öztürk ise final müsabakalarına Türkiye'den 4 takımın katılacağının altını çizerek, finallerin Antalya'daki yeni plaj voleybolu tesislerinde yapılacağı için heyecanlı olduklarını dile getirdi.

Milli sporcuların hedefi Çin'deki olimpiyatlar

Milli sporculardan Sencer Urer, ilk hedeflerinin Türkiye'yi plaj voleybolunda iyi bir şekilde temsil etmek olduğunu vurgulayarak, ilk altıya kalmaya çalışacaklarını söyledi.

Rıfat Kantarcıoğlu, bir yıldır plaj voleybolu oynadığını ifade ederek, "Yeniyiz ama rakiplerimizden geri kalır yanımız yok. Hedefimiz Çin'e gitmek" diye konuştu.

Esra Betül Çetin de ev sahibi oldukları için iyi bir derece almak çok özverili çalıştıklarını ve Türkiye'ye yakışır bir sonuç almak istediklerini aktardı.

2014 CEV Gençlik Olimpiyat Oyunları Kıta Elemeleri Finalleri'nde 15 Mayıs'ta grup karşılaşmaları, 16 Mayıs'ta eleme maçları ve 17 Mayıs'ta ise klasman maçları oynanacak. Müsabakaların ardından altı erkek ve altı bayan takımı, 16-28 Ağustos'ta Çin'in Nanjing kentinde düzenlenecek 2014 Gençlik Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2014 Cev Gençlik Olimpiyat Oyunları Kıta Elemeleri Finalleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement