25 Aralık Kurtuluş Kupası Ödül Töreni Yapıldı - Son Dakika
Yerel

25 Aralık Kurtuluş Kupası Ödül Töreni Yapıldı

25 Aralık Kurtuluş Kupası Ödül Töreni Yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 25 Aralık Kurtuluş Kupası Turnuvası'nda dereceye giren takım ve sporculara madalyaları verildi.

26.12.2012 17:26

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 25 Aralık Kurtuluş Kupası Turnuvası'nda dereceye giren takım ve sporculara madalyaları verildi.

Okçuluk, basketbol, futbol, masa tenisi, güreş, hokey, bocce-dart, eskrim turnuvası, kros yarışması, oryantiring müsabakalarında dereceye giren takımlara kupaları, öğrencilere de madalyaları verildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu'nda yapılan ödül törenine; Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ünsal Göksen, GAÜN Kredi ve Yurtlar Bölge Müdürü Alaaddin Akyüz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz'un yanı sıra çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Zirve Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Şahinbey Belediyesi gibi kuruluşların da katkılarıyla gerçekleşen etkinliklerde başarılı olan sporculara ödüllerini, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey verdi.

Tarihin unutulmamasını belirten Asım Güzelbey, "Arkadaşlarına mühimmat ve erzak getirirken hava karardığı için yolunu kaybedip şehre dönemeyip orada bir değirmende geceyi geçiren 14 tane çocuk hikayesi ile yapılan bir mekan, bir anıt... Sabah olduğu zaman Fransız askerleri önce çocukları kurşunlamışlar, sonra süngüleyerek şehit etmişler. Sonra da Elmalı Köprüsü'nde Şahinbey ve bir avuç arkadaşıyla çatışmışlar ve onları da şehit etmişler. İşte bu anlamalı mekanda bu törenleri gerçekleştirdik. Son derece ilgili son derece coşkulu bir törendi. Çünkü bir mana var, bir ruh var. Tarihimizi unutmamamız lazım. Eğer biz geleceğe güvenle bakıyorsak tarihimize sahip çıkacağız" dedi.

Yapılan konuşmalar sonrası turnuva ve yarışmada birinci, ikinci, üçüncü olan öğrencilere ödülleri verilirken, takımlara da kupaları verildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 25 Aralık Kurtuluş Kupası Ödül Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement