29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 90.Yıldönümü, Çanakkale'nin ilçelerinde de törenlerle kutlandı.

28.10.2013 15:27

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 90. Yıldönümü, Çanakkale'nin ilçelerinde de törenlerle kutlandı.

Çanakkale'nin Biga İlçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri Cumhuriyet Meydanından Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.Kaymakam Fatih Genel, "Türk Milleti'nin, büyük Atatürk'ün deyimiyle, en büyük eseri olan ve milletimizin şeref abidesi cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümünü, ilçemizde büyük bir sevinç ve mutluluk içinde, coşku ve heyecanla kutluyoruz. Cumhuriyet, harpten çıkmış, yorgun ve yoksul bir ülkenin kendi küllerinden adeta yeniden dirilişi ve var oluşudur. Cumhuriyet, milletimizin ve ülkemizin var olma mücadelesini başarması için yeni bir ruh ve dinamizm getirmiş ve yeni hedefler koymuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, acısı yüreğimizde çok taze olan Mehmetçiklerimiz ile ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duyguları ve rahmetle anıyoruz" dedi. Çelenk Sunumu Törenine, Kaymakam Fatih Genel, Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Garnizon Komutanı Sadri Boz Siyasi partiler, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Çan'da Cumhuriyetin 90'ıncı yıldönümü kutlama törenlerinin ilk bölümü çelenk konulması ile başladı. Atatürk Şehir Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk koyma törenine Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Çan Garnizon Komutan Vekili ve Askerlik Şubesi Başkanı Personel Üsteğmen İsmail Can ve Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, ilçede görev yapan daire müdürleri, siyasi parti başkan ve yöneticileri ile oda başkan ve yöneticileri katıldı.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 90. Yıl dönümü kutlama etkinlikleri Hükümet Konağı Atatürk anıtı önünde çelek koyma töreni düzenlendi. Lapseki Hükümet Konağında düzenlene törende Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı adına çelenkler sunuldu. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla tören sona erdi. Törenin ardından aralarında Lapseki CHP İlçe Başkanı Nejdet Turğay ve teşkilat üyelerinde bulunduğu Lapseki CHP İlçe Başkanlığı tören alanını parti çelen ki bıraktılar. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement