5 Nisan Avukatlar Günü - Son Dakika
Yerel

5 Nisan Avukatlar Günü

5 Nisan Avukatlar Günü

Düzce Barosu 5 Nisan Avukatlar Günü nedeni ile Anıtpark’ta bir gören düzenledi.

06.04.2015 14:47

Düzce Barosu 5 Nisan Avukatlar Günü nedeni ile Anıtpark'ta bir gören düzenledi. Törende Çağlayan Adliyesi'nde şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz gündeme geldi.

Düzce Barosu 5 Nisan Avukatlar Günü nedeni ile bir tören düzenlediler. Anıtparka'ta düzenlenen törene Baro Başkanı Avukat Ali Dilber ile Düzce Barosu avukatları katıldı. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Atatürk Anıtı'na çelen bırakıldı.

"ADLİYELERE GİRİŞTE ZAFİYET AVUKATLARDAN KAYNAKLANMIYOR"

Avukatlar gününde bazı istekleri olduğunu dile getiren Baro Başkanı Avukat Ali Dilber, "Çağlayan Adliyesi'nde savcı meslektaşımız Mehmet Selim Kiraz görevi başında şehit edilmiştir. Savcı meslektaşımıza Allah'tan rahmet başta eşi hakime hanımefendi olmak üzere yargı camiamıza başsağlığı dileklerimizi yeniliyorum. Bu menfur saldırı sonucunda sanki adliyelere girişte zafiyetin sadece avukatlardan kaynaklandığı şeklinde bir kamuoyu oluşturulmasını kabul edemiyoruz. Düzce ölçeğinde Başsavcımız Kamil Erkut Güre ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda adliyelere girişte herkes gibi avukat meslektaşlarımızın da cihazdan görmesi, ancak avukatlık kanununda kaynaklanan elle aramanın hukuken mümkün olmadığı konusunda görüş birliğine varılmıştır. Avukatlarda yargının kurucu ve vazgeçilmez unsuru olduğu çerçevesinde kamu görevi yaptığımızdan adliyemizde kurulan iki cihazdan hakim ve savcı meslektaşlarımızın geçtiği cihazdan geçmemiz konusunda mutabakata varılmıştır. Hukuk devleti olmak için hakimler ve savcılar kurullarının ayrılması yanında hakimler ve savcıların mesleğe kabul ve atamalarının da ayrı ayrı yapılması gerektiğini düşünüyorum. Anayasa değişikliği gerektirmeden kanunla düzeltilmesi mümkün olan ancak her nedense taslaklarda olmasına rağmen geri çekilen iddia ve savunmada silahların eşitliği ilkesi gereğince savcı meslektaşlarımızın karar makamı olan kürsüden indirilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Adalet mülkün temelidir veciz sözü gibi tarihte yerini alan sloganımız ile sözlerime son veriyorum. Herkes için adalet, adalet için avukat" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 5 Nisan Avukatlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement