8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Yerel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Aksaray Barosu Başkanı Bozkurt: "Türkiye'de kadın cinayetlerinin son 10 yılda yüzde 400 artış gösterdiğini söyleyebilirim"

06.03.2014 15:11

Aksaray Baro Başkanı Levent Bozkurt, Türkiye'de son 10 yılda kadın cinayetlerinin yüzde 400 arttığını bildirdi.

Bozkurt, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılında 28 bin kadının şiddete maruz kaldığını ifade etti.

Bunlardan 95'inin ölümle sonuçlandığını belirten Bozkurt, "Resmi olmayan rakamlara göre, Türkiye'de kadın cinayetlerinin son 10 yılda yüzde 400 artış gösterdiğini söyleyebilirim. 2002 yılında öldürülen kadın sayısının 66'yken 2013'ün sadece ilk 9 ayında bu rakamın 842'ye ulaştığını görmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Kadınların güçlü bir toplumsal yapının kurulmasında her zaman önemli rol oynadığını kaydeden Bozkurt, şu ifadeleri kullandı:

"Kadınlar, yaşamımızda doğumdan ölüme kadar, her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten yetiştiren bizi biz yapma, yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar insanlardır. Bu vesileyle tüm fedakar kadınlarımız ile tüm annelerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor ve kadına yönelik şiddetin son bulmasını ümit ediyorum." - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement