Abşt Sezonu Açıyor - Son Dakika
Yerel

Abşt Sezonu Açıyor

Abşt Sezonu Açıyor

Aydın Belediyesi Şehir Tiyatrosu(ABŞT), yeni tiyatro sezonuna Türk ve Dünya tiyatrosunun önemli oyunlarıyla merhaba diyor.

20.10.2012 11:35

Aydın Belediyesi Şehir Tiyatrosu(ABŞT), yeni tiyatro sezonuna Türk ve Dünya tiyatrosunun önemli oyunlarıyla merhaba diyor. Ahmet Önel'in yazdığı, Aydın Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat yönetmeni Serkan Fırtına'nın yönettiği "Alacalı Şemsiye" adlı çocuk oyunu, bir tren istasyonunda satıcılık yapan dört küçük arkadaşın treni beklerken birbirine anlattığı öyküleri konu alıyor. Oyun içinde oyunların kurgulandığı ve çocukların psikolojik gelişimlerine uygun olarak hazırlanan oyun, ABŞT Şükran Güngör Sahnesi'nde her çarşamba ve on beş günde bir cumartesi günleri saat 14.00'de sahnelenecek. Yıl boyunca küçük izleyicileri, ailelerini ve öğretmenlerini ağırlayacak.

Yıl içinde sahnelenecek olan diğer çocuk oyunu ise, geçen sezon oynanan Yılmaz Onay'ın yazdığı, Serkan Fırtına'nın yönettiği, savaşlara karşı beraber yaşama kültürünün güzelliklerini sunan "Şarkılarımız Ölmesin" adlı oyun olacak.

Bunun yanı sıra büyükler için ilk tur oyunu Fernando Arrabal'in savaş karşıtı önemli eserlerinden birisi olan "Cephede Piknik" adlı absürd komedi Serkan Fırtına ve Fatih Bulut'un uyarlaması ile, belirlenen aylık program çerçevesinde ABŞT Şükran Güngör Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Türk Tiyatrosunun en önemli yazarlarından Refik Erduran'ın yazdığı, Tiyatro Atölyesi eğitmeni Fatih Bulut'un yönettiği, tiyatro atölyesi öğrencilerinin yer alacağı "Ödül" adlı oyun da yeni sezonda Aydınlılarla buluşacak. Geçen sezon büyük bir seyirci kitlesi tarafından ilgiyle izlenen "Hadi Öldürsene Canikom" adlı komedi bu yıl da belirli günlerde seyirci ile tekrar buluşacak.

Aydınlı tiyatro severler için bu yıl da önemli bir repertuar hazırladıklarını söyleyen Aydın Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Serkan Fırtına "Yeni bir tiyatro sezonu açılırken Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları olarak çok mutluyuz ve geleceğe umutla bakıyoruz. Sayın Belediye başkanımız Özlem Çerçioğlu'nun desteği ile sürdürdüğümüz bu yolculukta bu yıl da çok değerli yazarların oyunlarını repertuarımıza almaktan onur duyuyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Abşt Sezonu Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement