Adana'dan 2 Güreşçi Milli Takımda - Son Dakika
Yerel

Adana'dan 2 Güreşçi Milli Takımda

Adana\'dan 2 Güreşçi Milli Takımda

Adana'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren "İsmet Atlı Yatılı Güreş Eğitim Merkez"nden Şeref Can Karani ile Zeynel Zeytun, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na hazırlanan Milli Takım kampına davet edildiler.

26.09.2013 10:42

Adana'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren "İsmet Atlı Yatılı Güreş Eğitim Merkez"nden Şeref Can Karani ile Zeynel Zeytun, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na hazırlanan Milli Takım kampına davet edildiler.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, İsmet Atlı Güreş Eğitim Merkezi'nde 24 sporcunun, belirli seçmelerden sonra merkeze alındıklarını hatırlatarak, "Merkeze alınan başarılı sporcular küçük yaşlarda hem okullarına devam ediyorlar hem de güreşin tüm inceliklerini öğreniyorlar" dedi.

Son yıllarda Balkanlar, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu güreşçilerin Türkiye'de 15 bölgede bulunan "Güreş Eğitim Merkezleri"nde yetiştirildiğinin altını çizen Hadi, şöyle devam etti:

"İsmet Atlı Güreş Eğitim Merkezi, Türkiye'de örnek bir merkez haline geldi. Her yıl illerde yapılan seçmelerde kilolarında dereceye giren ve istikbal görülen küçük sporcular, bu merkezlerde hem eğitim alıyorlar, hem de yatılı olarak merkezde antrenman yapıyorlar. Bu sporcuların diyetisyen gözetiminde beslenmeleri, dinlenmeleri, teorik dersleri ve konaklamaları merkezde yapılıyor. Bölgemizden 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na hazırlanan milli takım kampına bölgemizden davet edilen Şere Can Karani ile Zeynel Zeytun'a her konuda destek olacağız."

Hadi, İsmet Atlı Güreş Eğitim Merkezi'nde 24 sporcunun çevre okullarda hem iyi eğitim aldıklarını, hem de Bayram Demirel, Kemal Uğur, Ersin Çetin ile Murat Adıgüzel adlı antrenörlerin özverili davranışlarıyla güreşin tüm tekniklerini öğrendiklerini belirten Hadi, antrenörlerin aynı zamanda sporcuların okullarına giderek devamsızlıkları, ders notlarını, davranışlarını öğrendiklerini de kaydetti.

Merkezde düzenli olarak 3 öğün yemek çıktığını belirten Hadi, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na 2 sporcu dışında da, Türkiye birinciliğinde dereceye giren Bulut Öksüz ve Alper Apaydın ve kendini gösteren, kanıtlayan başka sporcuların daha davet edilebileceğini sözlerine ekledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana'dan 2 Güreşçi Milli Takımda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement