Adıyaman 'Genç Dostu Kent' Oluyor - Son Dakika
Yerel

Adıyaman 'Genç Dostu Kent' Oluyor

Adıyaman \'Genç Dostu Kent\' Oluyor

Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun 30 Mart 2014 yerel seçimlerine yönelik hazırladığı ‘Genç Dostu Adaylar Genç Dostu Kentler’ kampanyasına Adıyaman’dan ilk destek Cumhuriyet Halk Partisi’nden Adıyaman Belediye Başkanlığı adayı olan Zeynal Bakır’dan geldi.

03.01.2014 11:49

Ulusal Gençlik Parlamentosu'nun 30 Mart 2014 yerel seçimlerine yönelik hazırladığı 'Genç Dostu Adaylar Genç Dostu Kentler' kampanyasına Adıyaman'dan ilk destek Cumhuriyet Halk Partisi'nden Adıyaman Belediye Başkanlığı adayı olan Zeynal Bakır'dan geldi.

'Genç Dostu Adaylar Genç Dostu Kentler' kampanyasının Adıyaman Koordinatörü Ferhat Yılboğa, gençlerin yerel yönetimde aktif şekilde yer almalarının gerekliliğine dikkat çekti.

Yılboğa, "2006 yılında gençlerin karar alma mekanizmalarında yer almasını sağlamak amacıyla Ulusal Gençlik Parlamentosu olarak gençler tarafından uygulanan 'Seçilmek İstiyorum' kampanyası ile Anayasa değişikliği sağlanmış ve ülkemizde seçilme yaşı 30'dan 25'eindirilmiştir. Ancak bu değişiklik yasal mevzuat gereği 2007 seçimlerinde uygulanamamıştır. Ortalama yaşı 29 olan ülkemizde nüfusun yüzde 26'sını 15 -29 yaş arası gençler oluşturmaktadır. Buna rağmen, 23. Dönem TBMM Milletvekillerinin yaş ortalaması 54'tür. Ülkemizde 30 yaş altı 15 milyon genç seçmen bulunmaktadır. Bizler Ulusal Gençlik Parlamentosu olarak 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde gençlerin demokratikleşme süreçlerine katılımını bir gereklilik olarak gören tüm siyasi partilerin belediye başkan adaylarının 'genç dostu bir kent' oluşturulması konusunda sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamda Gençlerin demokratikleşme süreçlerine katılımını bir gereklilik olarak gören, Genç Dostu Kent Genç Dostu aday kampanyasına Adıyaman'da ilk desteği veren Cumhuriyet Halk Partisi'nden Adıyaman Belediye Başkanlığı adayı olan Sayın Zeynal Bakır'a, İl Başkanı Sayın Bilal Doğan'a, Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş'a ve parti yönetimine teşekkür ediyorum" dedi.

Adıyaman Belediye Başkanlığı adayı Zeynal Bakır ise, "Gençlere yönelik Adıyaman'da ciddi projelerimiz var. Gençlerin eğitim, sosyal ve kültürel hizmetlere ulaşmalarını sağlayacak çalışmalarımız hazır. Genç Dostu Kent kampanyasını destekliyorum. Adayı olduğum belediyede yerel paydaşların katılımıyla gençlik koordinasyon kurulu oluşturulması, belediye meclisinde gençlik politikaları komisyonu kurup gençlerin önerilerini meclis gündemine getirerek bu önerileri stratejik planlarımıza yansıtacağız. Ayrıca kampanya kapsamında gençlere yönelik tüm faaliyetleri destekleyeceğiz" diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından 'Genç Dostu Adaylar Genç Dostu Kentler' kampanyası Adıyaman koordinatörü Ferhat Yılboğa, CHP Adıyaman Belediye Başkan Adayı Zeynal Bakır'a Genç Dostu Kent iyi niyet sözleşmesini imzalattı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman 'Genç Dostu Kent' Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement