Adliye Çalışanları Hakim ve Savcılara Zam Kararını Protesto Etti - Son Dakika
Yerel

Adliye Çalışanları Hakim ve Savcılara Zam Kararını Protesto Etti

Adliye Çalışanları Hakim ve Savcılara Zam Kararını Protesto Etti

Antalya Adliyesinde çalışan Büro Emekçileri Sendikası mensubu bir grup, hakim ve savcıların maaşlarına zam yapılmasını içeren yasa tasarısına tepki gösterdi.

11.09.2014 14:36  Güncelleme: 15:12

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şubesi üyesi bir grup, hakim ve savcıların özlük haklarının iyileştirilmesi ile maaşlarına zam yapılmasını içeren yasa tasarısını protesto etti.

Antalya Adliyesi personel girişi önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, "Yargıda adalet istiyoruz" yazılı önlükler giydi ve yasa tasarısı aleyhine sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan BES Antalya Şubesi Sekreteri Ayşe Şimşek, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından açıklanan ve Meclis'e sevk edilmesi beklenen yasa tasarısının hakim ve savcıların maaşlarına bin 155 lira seyyanen zam yapılması, sicil affı, idari yargı hakim ve savcılarıın sınavsız hukuk fakültelerine giriş hakkı gibi maddeleri içerdiğini belirtti.

İktidarın "kendi yargısını oluşturmaya çalıştığını" iddia eden Şimşek, sözkonusu tasarının Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimleri öncesinde "siyasi rüşvet" olduğunu öne sürdü. Şimşek, "Sonuç olarak yargı personeli 15 bin hakim ve savcıdan ibaret görülmüş, 54 bin yargı emekçisi yine yok sayılmış, filler tepişirken çimenler ezilmeye devam etmiştir" dedi.

Son yıllarda farklı ücret uygulamalarıyla iş barışının bozulduğunu savunan Şimşek, yeni düzenlemeyle hakimler ve savılar ile diğer yargı çalışanları arasındaki ücret uçurumunun daha da artacağını savundu.

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adliye Çalışanları Hakim ve Savcılara Zam Kararını Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • faruk kıllıoğlu: Bu Vatana Yıllarca Prim Yatırmış , VERGİSİNİ VERMİŞ , EMEK Vermiş BAĞKUR ve SSK EMEKLİLERİ 900 tl MAAŞ ALIRKEN , HAKİM ve SAVCILARA 1. 200 tl Zam Yapılması Vicdanları Yaralamıştır , EMEKLİLER AÇ GEZERKEN BU Yapılan ADİL DEĞİLDİR , TABİİ YAKINDA HSYK SEÇİMİ OLDUĞU İÇİN ONLARI . . . . . . . LERDİR . EMEKLİLEREDE GEREKENİN YAPILMASINI EMEKLİLER ADINA TALEP EDİYORUZ. 0 0 Yanıtla

Advertisement