Adü Rektörü Bircan'a Fair-play Ödülü - Son Dakika
Yerel

Adü Rektörü Bircan'a Fair-play Ödülü

Adü Rektörü Bircan\'a Fair-play Ödülü

Fair-Play Üniversiteler Kervanı organizasyonu kapsamında üniversitelere ziyaretlerde bulunarak fair-play ruhunu sporcu ve öğrenciler özelinde tüm Türkiye’ye yaymayı planlayan Fair-Play Komisyonu üyeleri, bu seneki ilk Fair-Play Üniversiteler Kervanı panelini ADÜ’de gerçekleştirdi.

20.03.2017 15:42

Fair-Play Üniversiteler Kervanı organizasyonu kapsamında üniversitelere ziyaretlerde bulunarak fair-play ruhunu sporcu ve öğrenciler özelinde tüm Türkiye'ye yaymayı planlayan Fair-Play Komisyonu üyeleri, bu seneki ilk Fair-Play Üniversiteler Kervanı panelini ADÜ'de gerçekleştirdi.

ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonunda gerçekleştirilen panelin öncesinde Türkiye ve dünyanın birçok yerinden karikatüristin çizimlerinin yer aldığı Dünya Fair-Play Karikatürist sergisinin açılışı yapıldı.

ADÜ Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Müdürü (BESYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Güreş'in moderatörlüğünü yaptığı Avrupa Fair-Play Birliği (EFPM) Başkan Yardımcısı Erdoğan Arıpınar, Türkiye Fair Play Komisyonu Başkanı Murat Özbay, Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hayri Ertan, Komisyon üyeleri, İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Elemanları Doç. Dr. Bilge Donuk, Öğretim Görevlisi Semra Demirer, Arş. Gör. Sevim Güllü, spor yazarları Haldun Domaç, Teoman Güray, Avni Erboy, Remzi Yılmaz ve 1968 Meksika Olimpiyatları'nda 4. olarak Türkiye'ye maratonda en büyük başarıyı kazandıran efsane atlet İsmail Akçay'ın konuşmacı olarak katıldığı panel, ADÜ BESYO öğretim elemanları ve öğrenciler izledi.

Panel öncesinde Fair-Play Komsiyonu üyeleri, Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan'ı makamında ziyaret etti. ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün Özer, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Yrd. Doç. Dr. Ali Güreş ve öğretim üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette Fair -Play Komisyonu üyeleri Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan'a teşekkür plaketinin yanı sıra Fair-Play ruhunu simgeleyen rozet ve madalya hediye etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan ise komisyon üyelerine hediyelerini sundu.

Ziyaretin ardından Atatürk Kongre Merkezi Fuaye alanında "Dünya Fair-Play" karikatür sergisinin açılışını yapan komisyon üyeleri, panel öncesinde ADÜ BESYO Müdürü Yrd. Doç .Dr. Ali Güreş, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ulucan, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Reşat Kartal, Okt. Hüseyin Büyükçoban, Alper Kartal ve Yasin Yılmaz'a Fair-Play hizmet madalyası ve sertifikalarını verdi.

Madalya ve sertifika takdiminin ardından panelin açılışını yapan ADÜ BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Güreş, 6 yıl önce Türkiye Üniversiteler Sporları madalya sıralamasında 100. sırada yer alan ADÜ'nün Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan'ın katkı ve destekleri, öğrencilerin özverileriyle 6. sıraya yükseldiğini belirtti.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hayri Ertan'ın federasyonun tarihçesi ve çalışmalarından bahsettiği konuşmasının ardından spor yazarı Erdoğan Arıpınar söz alarak geleceğin şampiyonlarını yetiştirecek ve şampiyonlarını kürsüye çıkaracak beden eğitimi öğretmenlerine, antrenörlerine fair-play'ı anlatmak için geldiklerini belirterek, milli sporcularımızın yaşadıklarından örneklerle fair-play ruhunu anlattı.

Panelin bir diğer konuşmacısı spor yazarı Remzi Yılmaz toplumsal fair-play' e örnek olarak tanımladığı 'Gülümse' adlı kısa filmi katılımcılarla paylaştı. Sporcularımızın gösterdiği fair-play'a uygun davranışlardan örneklerle derlediği konuşmasında, komisyonun tarihçesi ve faaliyetleri hakkında bilgiler veren Komisyon Başkanı Murat Özbay'ın ardından söz alan spor yazarı Haldun Domaç ise spor basınının fair-play ruhunun yayılmasındaki sorumluluğuna dikkat çekti.

İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Donuk'un fair -play ruhuna aykırı davranışları anlattığı sunumuyla devam eden panelde, 1968 Meksika Olimpiyatları'nda 4. olarak Türkiye'ye maratonda en büyük başarıyı kazandıran efsane atlet İsmail Akçay Ay-yıldızlı formayı taşımaktan dolayı duyduğu heyecanı ve gururu katılımcılarla paylaştı.

Daha sonra söz alan İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Elemanlarından Semra Demirer, geleceğin şampiyonlarını eğitecek ADÜ BESYO öğrencilerine tavsiyelerde bulunurken, Sevim Güllü ise Atatürk'ün Fair-Play ve ideal sporcuyu nasıl tanımladığını Atatürk'ün hayatından kesitlerle dinleyicilere sundu.

Panelin son konuşmacısı spor yazarı Teoman Güray'ın fair-play'in anlamlarından yola çıkarak hazırladığı sunumunun ardından, konuşmacılara Fair-Play Kervanı Paneli'nde görev alan ADÜ BESYO öğrencileri tarafından teşekkür belgesi verildi. Panelin bitiminde ise panelistler ve dinleyicilerin toplu olarak yer aldığı fotoğraf çekimi yapıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adü Rektörü Bircan'a Fair-play Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement