Afganistan Kaymakam Heyeti İznik'e Geldi - Son Dakika
Yerel

Afganistan Kaymakam Heyeti İznik'e Geldi

Afganistan Kaymakam Heyeti İznik\'e Geldi

Bursa'da temaslarda bulunan Afgan brokratlardan oluşan biri vali yardımcısı 10 kaymakam, İznik'i ziyaret etti.

16.06.2013 17:54

Bursa'da temaslarda bulunan Afgan brokratlardan oluşan biri vali yardımcısı 10 kaymakam, İznik'i ziyaret etti.

İlçe kaymakamı Nurettin Kakillioğlu'nun ev sahipliğinde tarihi mekanları gezen heyet, İznik hakkında bilgi aldı. Doğa ve tarihi görselliğe hayran kalan Afgan bürokratlar arasında ki kadın kaymakam dikkat çekti. Basının ilgi odağı olan Afganistan'ın ilk kadın kaymakamı Saire Şekib Sedat, ülkesinde kadın kaymakam olmanın duygusuna yer verdi. Sedat, "Afganistan'ın tarihinde kadın kaymakam olunuru ispatladım. Bu zor durum ve süreçte cesaretimi toplayarak bu görevi seçtim. Başka Afgan kadınlara da örnek oldum. Çok mutluyum" dedi.

"TARİHTE ÇOK ŞEY YAPTIK"

Afganistan'ın geleceğini nasıl görüyorsunuz sorusuna da Sedat, "Özbek ve Türkmen tarihimiz başarılarla dolu ve bende bir Özbek kadını olarak, bunu yaptım ve yapabileceğim çok şeyler olduğuna da inanıyorum. Afganistan'ın geleceği çok parlak. Özellikle Afganistan'ın genç kadrosu ülkeyi dahada ileriye taşıyacak. Çektiğimiz sıkıntılar ortada ve bunları da yavaş yavaş atlatıyoruz" diye konuştu.

"DOST ÜLKELERDEN DESTEK İSTİYORUZ"

Afgan halkının kadın bürokrata olan düşüncesinin sorulmasına üzerine ise Sedat, "Afganistan'da kadınlara yönelik sıkıntılar halen aşılabilmiş değil. Yinede görev aldığım ilçeye gittiğim de halk beni iyi karşıladı. Özelllikle yabancı ülkelerin kuruluşları, bana çok önem veriyorlar ve destek veriyorlar. Ben şunu istiyorum. Evet kadınlarımız sıkıntı çekiyor. Bu nedenle başta Türkiye ve yabancı dost ülkelerinden kadınlarımıza destek istiyoruz. Türkiye, okul ve eğitim konusunda ülkemize gerekli desteği vermekte. Yardımların dahada çoğalmasını istiyoruz" dedi.

Afganistan'ın 34 vilayet, ve 367 ilçesini temsil eden heyet, gezinin ardından kaymakamlık binasına geçti. Kaymakam Nurettin Kakillioğlu, heyet başkanına İznik çinisi takdim etti. Çinideki Lale figürüne dikkat çeken Kakillioğlu, "Çinide lale, Allah'ı temsil eder. Hepimizde tek bir Allah'a inanıyoruz. Bu nedenle kardeşiliğimiz ve birlikteliğimiz devam etsin" dedi. Afgan heyet ise, Kakillioğlu'na Afgan kültürü olan Çapan adında hırka hediye etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afganistan Kaymakam Heyeti İznik'e Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement