Afyonkarahisar'da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlamaları

Afyonkarahisar\'da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlamaları

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, şehitlik ve gaziliğin en üst rütbe olduğunu kaydederek, "Gazilerimizin ve şehit ailelerinin her zaman yanında olmamız gerekiyor."

19.09.2013 17:54

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, şehitlik ve gaziliğin en üst rütbe olduğunu kaydederek, "Gazilerimizin ve şehit ailelerinin her zaman yanında olmamız gerekiyor. Sonuçta bulunduğumuz topraklara vatan diyebiliyorsak, bu onların sayesindedir" dedi.

19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar'da da gerçekleştirilen çeşitli törenlerle kutlandı. Kocatepe Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan törenler, ardından Afyonkarahisar Valiliği tarafından özel bir otelde gaziler, aileleri ve şehit ailelerine verilen yemek ile devam etti. Burada gerçekleştirilen etkinlikte bir konuşma yapan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türk kültüründe şehitlik ve gaziliğin her zaman önemli bir yerinin olduğu vurgusunu yaptı. Vali Balkanlıoğlu, Türkiye'de barış içerisinde yaşanılıyorsa, ay yıldızlı bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa ve ezanların minarelerde okunmaya devam ediyorsa bunun şehit ve gaziler sayesinde olduğunu kaydederek, "Şehit ve gazilik rütbelerin en üstünüdür. Onlarda gazilik ve şehit mertebesinin ne kadar yüce bir rütbe olduklarını biliyorlardı. Onları sadece yılda bir gün değil, yılın her gününde anmamız gerekiyor. Şehit ve gazi ailelerinin her zaman yanında olmamız gerekiyor. Sonuçta bulunduğumuz topraklara vatan diyebiliyorsak bunda da bizi yetiştiren ailelerin payı çok büyük. Vatanımız adına her hangi bir tehdit olduğunda gözümüzü kıpmadan vatanımızı savunmaya hazırız. Çünkü biz böyle yetiştirildik. Zaten şehitlik rütbesi tüm rütbelerin üzerindedir. Ama büyük önder Atatürk'ün dediği gibi 'Yurt'ta sulh, cihanda sulh' olsun. Hiçbir savaş olmasın, hiçbir aile gözü yaşlı kalmasın. Vatanı için sağlığını, hatta canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin aileleri ile gazilerimizin Gaziler Günü'nü kutluyorum" dedi.

Törenlere, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar İkmal Komutan Vekili Albay Selami Aksakal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kenan Topçu, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve şehit aileleri katıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement